OANA MANEA A VORBIT DESPRE MOMENTELE DE NEÎNȚELES DIN PARTIDA CU OLANDA

Distribuie pe:

România - Olanda 24-29. România a pierdut la scor duelul cu Olanda, primul din grupa principală 2 a Campionatului European. Chiar și așa, Cristina Neagu și compania păstrează șanse mari de calificare în semifinale, stând practic la mâna lor. “Am avut mari emoții la acest meci, mi-a fost frică. Fetele au făcut un meci slab, poate și din cauza presiunii. Am trăit cu speranța că poate suntem norocoase. Jucând slab, poate reușeam să câștigăm. Din greșeală în greșeală ne-am dus din ce în ce mai jos. Ne-am îngropat singure. Așteptările sunt foarte mari de la Cristina, dar a avut și ea o zi slabă. Aproape nimic nu a mers în a doua repriză”, a spus Oana Manea la Digi Sport Matinal. Oana Manea a vorbit și despre maniera de arbitraj de la România - Olanda. “Și eu mă așteptam la Crina (n.r. - Pintea) la unele faze să îi dea 7 metri. Chiar m-am întrebat «Doamne, au ceva cu ea?»“, a mai spus Oana Manea. Tricolorele pot ajunge în penultimul act prin mai multe scenarii. Cel mai simplu este să învingem Ungaria, în ultimul meci. În cazul unui succes, România ar ajunge la 6 puncte, iar la această cotă se mai pot situa în lupta pentru locul 2 doar Germania și Norvegia, echipe cu care suntem avantajate de rezultatele directe. “Mereu ne-a fost frică de noi, nu de adversare. Eu sper și chiar am vorbit cu fetele. Cum a spus și Cristina aseară, trebuie să ne simțim triste, dar când ne trezim trebuie să uităm. Sunt fete puternice și dornice, mai au două meciuri și sper să treacă cu bine peste ele”, a spus Oana Manea.

Cum se poate califica România în semifinalele Campionatului European

1. România se impune în ultimele două meciuri, cu Spania și Ungaria - în această situație, locul 2 este asigurat. Singura condiție ca tricolorele să câștige grupa este ca Olanda să nu mai facă niciun punct.

2. România bate Spania și pierde cu Ungaria - dacă maghiarele ne înving la limită și România, Ungaria și Norvegia / Germania termină la egalitate în 3 sau 4, atunci tricolorele au șanse de a trece mai departe. În cazul în care vom fi la egalitate de puncte doar cu Ungaria, vom pleca acasă.

3. România pierde cu Spania și învinge Ungaria - în această situație, putem ajunge la egalitate de puncte cu Germania și Norvegia, echipe pe care le dominăm la capitolul directe. În semifinale ajungem și dacă România, Germania, Olanda și Norvegia ar acumula toate 6 puncte.

Programul meciurilor României de la Campionatul European

România - Spania (marți, 11 decembrie, ora 19.00)

România - Ungaria (miercuri, 12 decembrie, ora 19.00)

Lasă un comentariu