EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI RADU BELIGAN

Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic, în-cepând cu data de 14 decembrie 2018, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Radu Beligan.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând spectacole de teatru și film, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2018”, iar reversul prezintă portretul actorului Radu Beligan și inscripțiile în arc de cerc “RADU BELIGAN” și ,,100 DE ANI DE LA NAȘTERE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză și includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul emisiunii este de 200 monede din argint, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 345 lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

 

Lasă un comentariu