PREFECTUL JUDEȚULUI, MIRCEA DUȘA: “SPERĂM CA CELELALTE DOUĂ LOTURI DE PE TRONSONUL TÂRGU-MUREȘ - CÂMPIA TURZII SĂ SE REALIZEZE ÎN ANUL URMĂTOR”

Distribuie pe:

După cum am informat în ediția noastră de ieri, primele două loturi ale Autostrăzii Târgu-Mureș - Câmpia Turzii au fost deschise circulației miercuri, la ora 15, secțiunea de autostradă unind porțiunea dintre Ungheni și intersecția cu DN 14 A, pe o lungime de 13,7 km.

Revenim cu informații suplimentare, furnizate de Instituția Prefectului - Județul Mureș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Ritiere (CNAIR).

Autostrada Târgu-Mureș - Câmpia Turzii este împărțită în patru loturi: Lotul 1: Ungheni - Ogra (10,1 km), Lotul 2: Ogra - Iernut (3,6 km), Lotul 3: Iernut - Chețani (17,9 km) și Lotul 4: Chețani - Câmpia Turzii (15,6 km).

Valoarea contractului Ogra - Iernut a fost de 55,783 milioane de euro fără TVA, iar contractul Ungheni - Ogra a fost de 251,349 milioane de euro.

Finanțarea lucrărilor autostrăzii este asigurată în proporție de 75% prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), iar restul de 25% - de la bugetul de stat.

“S-au recepționat primele două loturi din autostrada Târgu-Mureș - Câmpia Turzii și am dorit ca participanții la trafic să fie cei care inaugurează aceste două tronsoane. Descărcarea la intersecția cu DN 14 A, cel de la Iernut la Târnăveni este una provizorie, se lucrează la descărcarea definitivă și sperăm ca celelalte două loturi de pe tronsonul Târgu-Mureș - Câmpia Turzii să se realizeze în anul următor, conform contractelor încheiate cu CNAIR”, a detaliat pentru reprezentanții mass-media, prefectul județului, Mircea Dușa.

Reamintim că antreprenorii care au efectuat lucrările sunt firmele Strabag și Geiger.

Lasă un comentariu