ROMÂNII, MARȚIENI DE ONOARE

Distribuie pe:

Nu puțini sunt cei care au luat în râs zvonurile potrivit cărora oamenii se pregătesc să părăsească Planeta Albastră și să se mute pe Marte, Planeta Roșie. Eforturile din ce în ce mai susținute de a resuscita o planetă din ce în ce mai secătuită de resurse par să fie numai o parte dintre motivațiile care stau la baza amplelor studii de evaluare a “semnelor vitale” prezentate de Marte.

Recunoscând că se intenționează trimiterea oamenilor pe Planeta Roșie, NASA a prezentat luna trecută primele imagini și înregistrări realizate de modulul spațial InSight asolizat cu succes pe Marte, cu misiunea de a analiza timp de 2 ani structura acestei planete. După o călătorie care a durat 6 luni și jumătate, timp în care au fost parcurși 480 de milioane de kilometri, s-a produs și evenimentul mult așteptat, respectiv recepționarea imaginilor și sunetelor.

Coincidență sau nu, chiar în ziua în care România sărbătorea Centenarul Marii Uniri, pe 1 Decembrie, pe Pământ a ajuns prima înregistrare sonoră, respectiv a vântului de pe Marte, care bătea din direcție nord-vest - sud-vest cu o viteză de 5-7 metri pe secundă. InSight a mai transmis și imagini de pe Planeta Roșie, având în prim-plan cele 2 cipuri cu numele a peste 2 milioane de pământeni, considerați marțieni de onoare. Printre acestea se regăsesc numele a 8.940 de români, deocamdată publice fiind doar numele celor patru membri ai trupei “Goodbye to Gravity”, care și-au pierdut viața în dezastrul de la Clubul Colectiv.

Lasă un comentariu