TINERII ROMÂNI, PE PRIMUL LOC ÎN EUROPA LA “ÎNGHESUIALA” DIN SPAȚIUL DE LOCUIT

Distribuie pe:

Potrivit datelor publicate de Biroul European de Statistică - Eurostat, România înregistra, în anul 2017, cea mai mare pondere din Uniunea Europeană a tinerilor care locuiau în locuințe supraaglomerate, respectiv 65,1%, cu mult peste media europeană de 26,7% pentru categoria de vârstă 15-29 de ani.

Țara noastră este urmată în acest clasament de Bulgaria (62%), Ungaria (57%) și Croația (55%). La polul opus, cel mai redus procent la acest capitol a fost înregistrat în Malta (4%), în Cipru (6%), Belgia (8%) și Spania (9%).

Statisticienii europeni care au efectuat studiul au luat în considerare că o locuință este supraaglomerată în cazul în care nu dispune de cel puțin o cameră pentru un cuplu din gospodărie, o cameră pentru o persoană singură cu vârsta de cel puțin 18 ani, o cameră pentru două persoane de același sex de 12-17 ani și o cameră pentru o persoană de 12-17 ani care nu face parte din categoria precedentă.

Populația de referință pentru aceste date include toate locuințele private și membrii actuali care locuiesc pe teritoriul unui stat membru la momentul colectării datelor, persoanele care locuiesc în locuințe colective și în instituții fiind, în general, excluse din populația țintă. 

Lasă un comentariu