UNGARIA VA FINANȚA EXCURSII PENTRU ELEVI ȘI CURSURI DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ PENTRU PEDAGOGII MAGHIARI DIN AFARA GRANIȚELOR

Distribuie pe:

Anul viitor, 5.300 de elevi maghiari de clasa a VII-a, din afara granițelor, vor putea vizita Ungaria, și peste o mie de pedagogi pot participa la cursuri de pregătire profesională în cadrul programului “Fără Granițe în Ungaria”, a informat secretarul de stat responsabil pentru relația cu parlamentul, din cadrul Ministerului Resurselor Umane, informează MTI. Bugetul total al programului se ridică la 1,6 miliarde de forinți (4,9 milioane de euro), din care o parte sunt fonduri comunitare, urmărindu-se consolidarea identității maghiare și a relației maghiaro-maghiare, a precizat oficialul ungar.

Acesta a adăugat că la cursurile de pregătire profesională, pedagogii maghiari care predau la școlile de peste hotare pot face cunoștință cu cele mai moderne tehnici de predare și materiale didactice. El a mai precizat că scopul proiectului este ca familiile maghiare să dorească să își înscrie copiii la școli maghiare nu doar pentru că acolo li se predă în limba maternă, ci și pentru că acolo cadrele didactice sunt mai bine pregătite decât cele de la școlile populației majoritare.

Gábor Kozma, rectorul Academiei Ferenc Gál, a spus că pedagogii care predau la școlile din afara granițelor vor lua parte la 30 de ore de cursuri de calificare, 15 ore de training-uri, precum și la câte trei academii pedagogice de vară, în 2019 și 2020.

La aceste academii sunt așteptați peste o mie de pedagogi, motiv pentru care la un singur eveniment se pot întâlni chiar și o sută de cadre didactice care predau în maghiară, din diferite țări, a mai spus Kozma, potrivit sursei citate.

 

Lasă un comentariu