SPECTACOL DE COLINDE: “BUNĂ SEARA, GAZDĂ BUNĂ”

Distribuie pe:

Așa s-a întitulat spectacolul de colinde și cântece patriotice care a fost găzduit de Catedrala Mică cu hramul “Buna Vestire”, din municipiul nostru.

Spectacolul din seara zilei de 16 decembrie 2018 a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Român din Târgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș.

După ce preotul consilier a deschis seara, a spus: “Colindele au păstrat peste veacuri ceva din frăgezimea creștinismului primar, descoperind prin versurile sale, spunea preotul Marius Bălășoiu, senzoriale adânci ale unei trăiri autentice bazată pe mărturisirea dreptei credințe.” În continuare, într-o ordine aleatorie, pe scena improvizată au urcat, rând pe rând, Corala “Laudate Domini” a preoților din Protopopiatul Târgu-Mureș, a parohiilor Sângeorgiu de Mureș I, Cristești II, Crăiești, Valea Izvoarelor, Voiniceni, Grupul de colindători ai Palatului Copiilor din Târgu-Mureș, Dorina Oprea și Leontina Pop, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean împreună cu “Casa Rusu - Câmpia Transilvaniei”, Nelu Șopteran cu formația “Doina Târnavei” din Albești.

Atât formațiile de colindători, cât și soliștii au interpretat cântece și colinde gustate de toți credincioșii prezenți în biserică.

În final, dirijorii corurilor de colindători au primit câte o diplomă de excelență, iar copiii au primit din partea organizatorilor câte un pachet.

A fost o seară frumoasă, amintind tuturor că marea sărbătoare se apropie cu pași uriași. S-o întâmpinăm așa cum se cuvine, cu cântece și voie bună, așa cum se spunea într-o colindă.

Lasă un comentariu