PROGRAMUL “RABLA PENTRU ELECTROCASNICE” - UN SUCCES!

Distribuie pe:

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că aproximativ 40% din bugetul alocat noului program “Rabla pentru electrocasnice”, care a fost lansat miercuri, 19 decembrie 2018, s-a epuizat în prima oră de la debut.

“La o oră de la deschiderea programului rabla pentru electrocasnice, din bugetul total de 20 milioane de lei, au fost rezervate vouchere în valoare de peste 7,4 milioane de lei, aproximativ 40% din valoarea totală”, a anunțat ministrul Mediului, pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Ministerului Mediului au precizat că sistemul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) procesează circa 100 de cereri pe minut, dar cifrele se modifică de la un moment la altul.

Reamintim că, prin programul “Rabla pentru electrocasnice”, românii pot primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi, deocamdată, doar frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat.

Valoarea voucherelor este de 200 de lei pentru înlocuirea mașinii de spălat vechi cu alta care are eficiența energetică A++ sau 300 de lei pentru înlocuirea cu una de categorie A+++.

De asemenea, se decontează 300 de lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiționat cu unul din categoria A+++ sau A++. Tot 300 de lei se vor acorda pentru frigidere A++ și 400 de lei pentru cele energetică A+++.

Important de menționat este faptul că voucherele pot fi cumulate și că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi.

Pentru a beneficia de finanțare, cei interesați trebuie să acceseze aplicația electronică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro) și să urmeze pașii de înscriere în program.

 

Lasă un comentariu