FESTIVAL JUDEȚEAN DE IARNĂ

Distribuie pe:

Festivalul județean de iarnă „Winter Festival 2018" ne amintește, an de an, de ce sărbătorile de iarnă reprezintă cel mai frumos moment al anului: fulgi de nea și sclipici, colinde, veselie, toate presărate din belșug cu bunătate sufletească și dăruire.

Festivalul, aflat la cea de-a XIV-a ediție, a reunit peste 190 de elevi din 17 unități de învățământ din județ, coordonați de 28 de cadre didactice, profesori de limba engleză și însoțiți de părinți sau alți susținători din familie. Cel mai frumos moment al anului a fost celebrat, recent, la Sala Festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși" din Târgu-Mureș. Spectacolul a fost organizat de Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu", în colaborare cu ISJ Mureș, în cadrul Cercului Pedagogic al profesorilor de limba engleză gimnaziu, zona Mureș și a fost unul calitativ și bine organizat, așa cum reiese și din sondajele efectuate imediat după încheierea festivalului.

Momentele artistice au fost variate, pe gustul tuturor: dansurile tematice, sportive, hip-hop sau dansul acrobatic au alternat cu recitaluri vocale sau instrumentale, scenete sau recitări de poezii, ceea ce indică seriozitatea cu care elevii tratează limba engleză, dovedind, încă o dată, cât de atașați sunt de limba engleză, și aducând totodată un cald și emoționant omagiu sărbătorilor de iarnă. Spectacolul a fost de înaltă ținută, sala arhiplină, iar voia bună a fost la maxim. O voce de invidiat, demnă de „Vocea României", au demonstrat elevii de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian" și Școlilor Gimnaziale „Europa" și „Alexandru Ioan Cuza". Interpretări muzical-instrumentale inedite au fost oferite de elevii de la Școala Gimnazială „Dr. Nyulas Ferenc" din Eremitu și Școlile Gimnaziale „Nicolae Bălcescu", „Bernady Györgyi" și „Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureș. Dansatori minunați au avut Școlile Gimnaziale „Liviu Rebreanu", „Tudor Vladimirescu", „Serafim Duicu", „Nicolae Bălcescu", „Mihai Viteazul", „Alexandru Ioan Cuza" și Colegiul Național „Unirea" din Târgu-Mureș, precum și Școala Profesională Band și Școala Gimnazială nr. 1 Luduș. Alte unități de învățământ ne-au uimit cu talentul actoricesc al elevilor și excelente competențe lingvistice, evidente în interpretarea unor scenete inedite - „O-U-C-H - What a funny, funny language! a elevilor de la Școala Gimnazială Iernut, Cabaret pus în scenă de elevii Școlii Gimnaziale Măgherani sau sceneta muzicală a elevilor de la Școala Gimnazială „Traian", Târnăveni. Unele școli s-au remarcat prin interpretarea muzicală a corului de elevi - Școala Gimnazială „Dr. Nyulas Ferenc" Mătrici, Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe", Sângeorgiul de Mureș.

Efortul tuturor participanților a fost răsplătit cu diplome și cutii cu praline oferite de sponsorii noștri: OMNIPRAX MEDICALS SRL din Târgu-Mureș și Monica Feier, Mihaela Alexa, Ana Oltean și Daniela Mureșan.

Mulțumim tuturor participanților pentru seriozitatea cu care au tratat acest festival și pentru implicare!

 

Lasă un comentariu