POEZIA MINȚII LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „DACIA" DIN TG.-MUREȘ

Distribuie pe:

Școala Gimnazială „Dacia", Tg.-Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a organizat, recent, prima ediție a Concursului Județean Interdisciplinar „Poezia minții", adresat elevilor din clasele IV-VIII.

Pornind de la ideea că „Poezia amintește de geometrie, oricât ar părea de contradictorii acești doi termeni la prima vedere, există undeva, în domeniul înalt al geometriei, un loc luminos unde se întâlnește cu poezia." (Ion Barbu). Concursul a presupus o probă scrisă la Limba și literatura română și alta la Matematică. La finalul acestora, 117 elevi au obținut rezultate bune și foarte bune și au fost recompensați la festivitatea de premiere din 17 decembrie. Prezentă la eveniment, doamna inspector de specialitate, prof. Cojocnean Mihaela a premiat elevii, felicitându-i pentru rezultatele frumoase.

Pentru punctaj maxim obținut la una dintre cele două discipline de concurs, au primit premii speciale: Haba Maria (clasa a IV-a - Școala Gimnazială „N. Bălcescu"), Borș Alexandru (clasa a VII-a - Școala Gimnazială „Dacia"), Munteanu Andrei (clasa a VII-a - Școala Gimnazială „Dacia"), Enachi Alisa (clasa a VII-a - Școala Gimnazială „Romulus Guga"), Limbei-Pop Raluca (clasa a VII-a - Școala Gimnazială „Dacia"), Nistor Amalia (clasa a VII-a - Școala Gimnazială „Dacia"), Gorea Denisa (clasa a VIII-a - Colegiul Național „Unirea"). De asemenea, au mai fost oferite 16 premii, 40 de mențiuni și 61 de mențiuni speciale.

Colectivul de organizare al Școlii Gimnaziale „Dacia" din Târgu-Mureș mulțumește Inspectoratului Școlar Județean Mureș și sponsorilor Herlitz România S.A., 3Q Asig, Editura EDU și Restaurant Rustic, prin generozitatea cărora copiii au primit premii în bani, rechizite, cărți, medalii și ciocolate.

Felicitări tuturor participanților, cadrelor didactice care se ocupă zilnic de pregătirea acestor copii și părinților care susțin educația și performanța!

Lasă un comentariu