TURTA DULCE, DULCELE CARE NE ÎNTOARCE MEREU ÎN COPILĂRIE

Distribuie pe:

Iarna aduce cu sine amintiri din copilărie. Aroma de scorțișoară și portocale, miros de vin fiert, dor de zăpezile de odinioară și de Moș Crăciun. Și bucuria de a savura o turtă dulce de poveste, una din plăcerile copilăriei. Nu întâmplător căsuțele din turtă dulce sunt visul oricărui micuț din lume!

Chiar dacă este disponibilă în standul cu dulciuri pe tot parcursul anului, turta dulce își recapătă farmecul cu prilejul Crăciunului, când negreșit revine în centrul atenției. Ca orice delicatesă care a incitat imaginația copiilor, turta dulce a generat tradiții. Cu sau fără poveste, turta dulce reprezintă un desert pe care ni-l putem oferi oricând simțim nevoia de dulce, nu numai la Crăciun.

Pentru a crea amintiri, noi, cei din clasa a II-a B, elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș, am fost invitați de Brutăria Eldi la Atelierul de turtă dulce al lui Moș Crăciun, pentru a participa la o activitate în care am învățat cum se prepară turta dulce. Vremea a fost și ea de partea noastră. Ninsese în noaptea de dinainte, iar atmosfera era una care chiar te anunța că se apropie Crăciunul. Mirosul îmbietor de cocă dulce, ceai proaspăt făcut și brad împodobit ne-a întâmpinat încă de la intrarea în căsuță. Am fost echipați cu bonete și șorțulețe, iar apoi micilor bucătari li s-a dat câte un bulgăre de cocă moale, pe care fiecare, cu pricepere și îndemânare, și-a realizat formele de turtă. În timp ce tăvile cu figurile de turtă au fost băgate la cuptor sub privirile noastre și așteptam să se coacă, am savurat câte un ceai cald și am fredonat colinde.

Momentul în care îți savurezi roadele muncii tale ești mândru și apreciezi mai mult efortul depus, iar ceea ce faci cu dragoste și pasiune este mai trainic și mai durabil, în cazul nostru mai gustos.

Dacă ceea ce vrei să faci îți mângâie inima, atunci fă-o și poți culege doar roade excelente!

Lasă un comentariu