“O MICĂ EUROPĂ ORTODOXĂ”

Distribuie pe:

În spiritul sărbătorilor de iarnă, la Linz, colaboratorul cotidianului nostru, pr. dr. Emanuel Sorin Bugner, preot ortodox în Linz din anul 2004, până atunci slujind la Poeniţa, judeţul Mureş, a reunit, la Sfânta Liturghie, elevi din mai multe ţări europene.

Derulată sub genericul “O mică Europă ortodoxă”, la slujbă au participat elevi ruşi, sârbi, ucrainieni, bosnieci, greci, bulgari şi, bineînţeles, români.

Pr. dr. Emanuel Sorin Bugner preciza: “Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar din Linz şi al inspectorului de religie, Pashalis Arhimadritis, am reuşit ca, împreună cu un număr mare de elevi ortodocşi, care se bucură de posibilitatea de a participa la ora de religie ortodoxă în şcoală, să slujim Sfânta Liturghie în biserica noastră. Pentru că elevii provin din mai multe ţări ortodoxe, am săvârşit Sfânta Liturghie în limba germană. Totodată, întâlnirea noastră a fost şi un simbol al unităţii Bisericii Ortodoxe în Diaspora, dar şi un semnal plin de speranţă şi încredere, pe care tinerii ortodocşi din Linz (ruşi, sârbi, greci, ucrainieni, bieloruşi, bulgari, austrieci şi români) îl transmit Europei de azi, descreştinată şi afectată de o criză a lipsei de sens. Mă bucur că în biserica noastră, «O mică Europă ortodoxă”, aş putea spune, am înălţat rugăciuni lui Dumnezeu pentru un viitor mai bun al Europei celei mari. Ortodoxia trebuie să se facă auzită! La sfârşitul Sfintei slujbe a avut loc o Agapă. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi şi vă doresc tuturor sărbători pline de sens şi bucurii duhovniceşti!”.

Lasă un comentariu