ATENŢIE, ROMÂNI! DUŞMANII STATULUI NAŢIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR” (89) RENAŞTEREA “FANTOMELOR” ÎN U.E.: “TRIANON 100”!

Distribuie pe:

“În mod normal, când Ungaria îşi întinde mâna spre România, ar trebui să o lovim peste degete, ca să şi le retragă. Dar noi nu facem asta, ci acceptăm ca Ungaria să-şi înfigă, unul câte unul, degetele în România: în economie, în politică, în educaţie, în zona cultural-identitară... Consecinţele făcute prin tăcere de statul român se contabilizează, deja, ca realităţi de neschimbat în favoarea maghiarilor. Altfel spus, va fi foarte greu să le iei înapoi anumite “drepturi” pe care le-au câştigat prin şantaj, prin îndrăzneală nepedepsită, prin slăbiciunea statului nostru. Deja, prezenţa Ungariei în Transilvania este pregnantă. Şi dacă vreodată Ungaria va face ceva inadmisibil, statul român nu se va putea limita la a-i da peste unghii, ci va trebui să-i smulgă mâna până la cot în România. Va fi mult mai greu, ba s-ar putea isca şi un conflict major. Cum s-a întâmplat în urma unei politici împăciuitoriste asemănătoare, făcute de Anglia cu Germania lui Hitler. Anglia a crezut că dacă îi dă lui Hitler tot ce vrea, acesta se va opri, iar el a vrut tot mai mult. Ungaria controlează în Transilvania o bună parte din mediul de afaceri, din sistemul administrativ-politic, din instituţii culturale şi de educaţie, din liderii de opinie, din presă... Ea va putea activa toate acestea pentru a provoca un eveniment major, cum ar fi de exemplu un referendum. Ce va mai putea face atunci România? Cum va smulge ancorele maghiare de pe teren? Cum va putea combate o eventuală campanie antiromânească internaţională? Astăzi, Ungaria nu vrea să rupă Transilvania de România, că ştie că nu poate. Dar va dori un statut special pentru această regiune. La fel ca Rusia, în Transnistria şi în Donbas. Consecinţa slăbiciunii statului român va duce la decuplarea Transilvaniei de Bucureşti şi la manifestarea ei autonomă, eventual în siajul Budapestei, nu ca supusă, dar sub o influenţă maghiară. În Transilvania este cultivată de ani de zile o stare de spirit favorabilă unui astfel de scenariu, pe fondul neputinţei clasei noastre politice. Putem asista, deci, la o FEDERALIZARE DE FACTO A ROMÂNIEI. NU ESTE NEVOIE CA UNGARIA SĂ CEARĂ MODIFICAREA FRONTIEREI, PE CARE NIMENI NU O VA APROBA” (Dan Dungaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale “I. I. C. Brătianu” al Academiei Române).

Ne-am obişnuit ca analizele expertului sociolog Dan Dungaciu, indiscutabil o mare voce a României, să trezească din inerţie personalităţile capabile să înţeleagă importanţa colosală a anilor 2019 şi 2020, de aniversări pentru unii şi de tristă amintire pentru alţii, când toată Europa va fi cuprinsă, nu numai din cauza planurilor strategice ale Rusiei, de tumultul împlinirii a 100 de ani de la încheierea tratatelor de pace de după Primul Război Mondial. Observ însă că argumentaţia domnului Dungaciu, din citatul de mai sus, conţine în final o “fisură” de o gravitate majoră: nu crede că Ungaria va cere oficial modificarea frontierei şi nici că va fi vreo ţară care ar aproba un asemenea demers!

Daţi-mi voie, stimaţi cititori, să mă poziţionez pe o altă perspectivă şi, luând în calcul faptul că “militarii” din M.A.E. al Guvernului Ungar au iniţiat proiectul “Trianon 100”, în esenţă fiind vorba de un proiect mai amplu de destabilizare a regiunii, să pot susţine, fără putinţă de tăgadă, că putem fi puşi în viitor în situaţia de a fi martorii unor evenimente cruciale, vizând propulsarea ţărilor în preconizata instaurare a noii ordini mondiale, care ar conduce (şi) la ruperea României, mai exact la crearea unei Transilvanii independente (aşa cum pleda U.D.M.R. în anterioara campanie electorală), prin “aruncarea” peste Europa a “bombei” consecinţelor nefaste ale semnării celor 5 tratate de pace din 1919-1920! Practic, atunci, nu va fi o surpriză pentru nimeni să vadă cum, până când va veni ziua “fatidică” (pentru unguri) de 4 iunie (2020), cu înfrigurare, Europa ar fi posibil să vadă ce fel de abordare o să adopte Germania, Bulgaria şi Austria, la împlinirea a 100 de ani de la semnarea tratatelor de la Versailles (la 28 iunie 1919), Neuilly (la 27 noiembrie 1918) şi Saint-Germain (la 10 septembrie 1919)! Abia apoi va veni rândul Ungariei, cu al său complex faţă de Transilvania, când s-ar putea prevala de momentul “potrivit”, după ce curentul revizionist va fi amplificat de o mass-media controlată de nişte globalişti care au nevoie de tensiune (destabilizare) ca de aer, pentru a intoxica mapamondul cu o falsă istorie a Transilvaniei, cu intensificarea efortului de a-i îndoctrina pe maghiarii din Transilvania că sunt “adevăraţii stăpâni” ai Transilvaniei şi cu promisiunea că vor trăi ca “în rai”... încorporaţi la Ungaria!

Şi nu va fi deloc imposibil ca acest “scenariu” să prindă contur, în contextul în care Ungaria va fi suficient de arogantă ca să ceară oficial modificarea frontierelor (recte Transilvania), dacă ţinem cont de manipularea ordinară prin care televiziunile aservite ţin în sclavie intelectuală o parte însemnată dintre români (ne-au ascuns nu numai faptul că în Decembrie 1989 am fost atacaţi din exterior, dar apoi ne-au şi dezbinat - anticonstituţional - prin boicotarea Referendumului pentru Familie şi al mitingurilor împotriva venirii în Ţară a imigranţilor ilegali), iar trădarea internă (inclusiv a serviciilor secrete) poate genera o posibilă rebeliune, ca un pas decisiv spre globalizare, concretizată într-un referendum, după modelul din Crimeea, al multor nostalgici români după ieftinirea “rudei” de salam unguresc...

Lasă un comentariu