“SĂ TRĂIM FRUMOS, SĂ TRĂIM ROMÂNEŞTE!” “TÂRGUL PRODUSELOR TRADIŢIONALE ROMÂNEŞTI”

Distribuie pe:

În Sala festivă a Colegiului Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureş a avut loc, recent, cea de-a treia ediţie a “Târgului produselor tradiţionale româneşti”. Desfăşurată sub genericul: “Să trăim frumos, să trăim româneşte!”, activitatea a avut drept obiectiv promovarea produselor tradiţionale româneşti. A fost însă şi un scop caritabil, sumele adunate fiind folosite pentru sprijinul elevilor noştri aflaţi în dificultate, spunea prof. Melinda Crăciun.

În cadrul evenimentului, organizat de catedra de Contabilitate şi administraţie, dir. adj. prof. Cozma-Matei Diana, prof. Bungardi Ana Maria, prof. Cheţan Adriana şi prof. Feher Cristina, cu sprijinul elevilor de la profilurile de Servicii, Tehnician în activităţi economice şi Tehnician în administraţie, elevii au ridicat câte un stand pe clasă, opt în total, unde au comercializat produse făcute în casă, precum: gogoşi, biscuiţi de casă, diferite prăjituri, dar şi sarmale, jumări, zacuscă, slănină sau suc de mere presat la rece. Colegii lor din celelalte clase au trecut pe la standuri şi au gustat din produsele expuse. În ciuda preţului modic, de 1 leu pe produs, s-a adunat o sumă frumoasă, care va merge către elevii aflaţi în dificultate financiară. Colegii profesori au donat şi sume mai mari, astfel că, la sfârşitul activităţii satisfacţia celor implicaţi a fost mare. Produsele s-au terminat, activitatea fiind o reuşită!

Acţiunea din acest an a fost dedicată Centenarului Marii Uniri, deoarece au fost “100 de produse româneşti, în ediţie limitată”, sublinia prof. Crăciun Melinda.

Lasă un comentariu