SEMNAL EDITORIAL - MICA BIBLIE ILUSTRATĂ

Distribuie pe:

Preotul Aurel Hancu ne-a dăruit, acum, la sfârşit de an, înaintea marii sărbători a Naşterii Domnului, Mica Biblia ilustrată, o carte extrem de importantă pentru uzul tuturor, mari şi mici, tineri şi vârstnici, credincioşi şi atei, doritori însă cu toţii de a afla, prin forţa convingătoare a imaginii, câte ceva din tainele Bibliei.

Lansarea volumului a avut loc La Târnăveni, la 22 decembrie.

Ilustraţiile, care sunt de fapt în mare parte icoane, ne povestesc istoria lumii de la-nceputurile ei, descriind, cronologic, evenimentele cele mai importante, cu scurte explicaţii pe înţelesul tuturor, toate fiind în fapt o istorisire ilustrată din Vechiul şi Noul Testament, ca şi învăţămintele ce se impun a fi trase.

Facerea Lumii, Adam şi Eva, Păcatul primar, Cain şi Abel, Potopul, Turnul Babel, Moise, Profetul Ilie, Eliseu, Iona, Isaia, Intoarcerea din robie etc. din Vechiul Testament sunt purtătoare de mesaj, de mari învăţăminte nu neapărat creştine, dar necesar umane, mereu actuale. Buna Vestire, Naşterea Domnului, Fuga în Egipt, Ioan Botezătorul, toate minunile săvârşite de Isus Christos, Cina cea de Taină, Răstignirea lui Iisus, Învierea lui Iisus, Înălţarea sunt marile şi hotărâtoarele momente cuprinse în Noul Testament, însoţite de comentariile pertinente ale autorului.

Poate că tocmai de aceea, această carte era şi este necesar să se afle în casele tuturor. Ea vine acum, când ne aflăm într-o profundă criză morală, civică, de conduită, de atitudine, marcată de lipsa modelelor, dar şi de slăbirea credinţei.

Raiul nu a fost şi nu este atunci când avem la îndemână  toate cele necesare traiului, el va fi doar atunci când viaţa noastră va fi călăuzită de normele ei fundamentale: iubire întru toate, dreptate şi adevăr, muncă în folosul tuturor - este mesajul fundamental transmis de autor.

 

Lasă un comentariu