„LA MULȚI ANI!", COLINZI ȘI JOCURI POPULARE DARURI ALE SOCIETĂȚII CULTURALE „MIORIȚA" PENTRU MUREȘENI

Distribuie pe:

În zilele de sărbătoare, omul îndepărtează o parte din grijile ce-l apasă, își deschide larg inima, este mai atent la povara semenilor și încearcă, atât cât poate, să fie pe placul lui Dumnezeu, să fie mai bun. Sărbătorile sunt o binecuvântare, retrăim parte din trecut, ne apropiem de ceea ce ne unește, de esența sufletului românesc.

În prag de sărbători, Societatea Culturală „Miorița", condusă de domnul Gheorghe Vanga, a dăruit mureșenilor un spectacol nemaipomenit, prin care a urat semenilor: „La mulți ani!" Artiștii au colindat, iar prin jocurile populare ce le-au prezentat, de pe Valea Mureșului, de pe Valea Târnavei, din Munții Gurghiului și din zona de câmpie, au arătat bogăția culturală a poporului român. Artiștii noștri au împlinit, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, sfânta datorie ce-o au: aceea de a transmite generațiilor viitoare tradițiile, obiceiurile și datinile poporului român.

La ceas de sărbătoare, cu bucurie, cu credință au înseninat sufletele mureșenilor: Ansamblul „Miorița" - coordonat de doamna Cosmina Molonfălean, Ansamblul „Românașii", Ansamblul „Mugurașii" - coordonat de doamna Elena Gliga, de la Școala Generală „Alexandru Ioan Cuza", Ansamblul „Răsună Codru" - coordonat de doamna Ionela Țandea de la Școala Generală „Mihai Viteazul", Ansamblul „Ghioceii" - coordonat de doamna Cristina Chirteș de la Școala Generală „Europa", Ansamblul „Izvorașul" - coordonat de doamna Loredana Bucur și Ansamblul „Șireagul". Aceste ansambluri ale Societății Culturale „Miorița" care sunt coordonate de doamna Albert Eva, Teodora Pavel și domnul Sergiu Trifan, și care împreună cu îndrăgitele noastre soliste: Leontina Pop, Denisa Popa și Alexandra Răuță și Grupul de Colindători al Palatului Copiilor, coordonat de doamna Eliza Bucur, au oferit publicului o seară de decembrie de neuitat.

Colindul, cântecul, straiul și jocul românesc au fost, sunt și vor fi păstrate cu sfințenie, pentru continuitatea acestui neam. Ele răsună în fiecare casă în zilele de sărbătoare, când omul are răgaz și pentru hrana sufletului său, și împreună cu urările de bine zugrăvesc, cu rafinamente de culoare, sufletul neamului românesc. Așa l-au simțit spectatorii, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, într-o splendidă zi de decembrie: un dar în prag de Crăciun al Societății Culturale „Miorița", pentru mureșeni, însoțit de tradiționalul „La mulți ani!"

La mulți ani, mureșeni!!! La mulți ani, România!!!

Lasă un comentariu