MUNCEȘTE DE PESTE 30 DE ANI ÎN VÂNZAREA PRESEI, LA CHIOȘC

Distribuie pe:

- Scurtă convorbire cu, probabil, cea mai experimentată vânzătoare la un chioșc de ziare -

Pentru ca ziarele și revistele să ajungă la cititori, în forma lor tipărită, difuzorii de presă și vânzătorii de la chioșcurile de ziare joacă rolul esențial. Poate, puțină lume a observat că aceste chioșcuri de ziare sunt neîncălzite. Pe un timp mai rece, în principal pe timpul iernii, condițiile de lucru nu sunt dintre cele mai primitoare, dar cel puțin, personalul de la chioșcurile de ziare este ferit de vânt și ploaie. Am cunoscut și o vânzătoare de ziare, care, de peste 30 de ani lucrează la același chioșc de ziare, cel aflat la intrarea în “Piața de Zi” din 7 Noiembrie. Se numește Bokor Brigitta Katalin, are 52 de ani și lucrează la chioșcul de ziare din anul 1989, în același loc de muncă. Cinste pentru ea!

- Care sunt ziarele care se vând cel mai bine la chioșcul dumneavoastră?

- Cel mai bine se vinde “Cuvântul liber”, “Népújság” și “Flash”, dintre cele locale, județene. Dintre publicațiile centrale cel mai mult se cumpără “Click” și “Adevărul”, în ziua de vineri.

- Ce credeți că ar trebui să facă un editor ca ziarul să se vândă mai bine?

- Până acum am câștigat în funcție de vânzare. Primeam procent din vânzare și câștigam mai bine. Mai demult erau mai multe ziare și reviste. Oferta era mai bună și se putea alege. Dar nici nu erau atât de scumpe. A scăzut foarte mult vânzarea, fiindcă a crescut prețul de vânzare al publicațiilor. Foarte multe ziare au dispărut de pe piață. Acum, multă lume citește ziarul pe internet. De un timp încoace, de vreo zece ani, câștig salariul minim pe economie, în sumă fixă.

- Ce vă doriți dumneavoastră și cumpărătorilor fideli?

- Sănătate! Dacă avem sănătate, avem tot. Putem avea orice pe lumea asta, dar dacă n-avem sănătate, nu ne putem bucura de nimic. Eu, de opt luni mi-am înmormântat soțul... Timp de 18 ani am lucrat sub cerul liber. Nu aveam chioșc. Aici, nu am încălzire. N-am fost în concediu de odihnă de vreo 23 de ani. Lucrez non-stop...

Lasă un comentariu