PREMIEREA ELEVILOR MEDALIAȚI LA OLIMPIADELE ȘI COMPETIȚIILE INTERNAȚIONALE

Distribuie pe:

Festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat, în anul școlar 2017-2018, la concursurile internaționale pe discipline școlare a fost organizată, la sfârșitul anului trecut, de Ministerul Educației Naționale (MEN).

În cadrul evenimentului, desfășurat în noua Aulă a Universității POLITEHNICA din București, au fost recompensați câștigătorii a 255 de distincții (61 de medalii de aur și premii I, dintre care trei cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III și 39 de mențiuni) la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori). De asemenea, au fost premiate și cadrele didactice care i-au pregătit, precum și școlile de unde provin laureații. Totodată, au fost acordate și premii pentru cele mai de succes activități din programul “Școala Altfel 2018”.

Fondul total de premiere alocat de MEN a fost de peste 2.900.000 lei.

Cuantumurile

Premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au fost, conform reglementărilor în vigoare, în valoare de: 12.545 lei - premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz și 4.065 lei - mențiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani, date elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie “D.I. Mendeleev” etc.) au fost: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz și 2.550 lei - mențiune (sau diplome echivalente).

Dotări pentru sprijinirea eficienței procesului de învățământ

Un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor, a fost oferit pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii. Câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat, s-a acordat și pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o. În acest ultim caz, sumele urmează să fie utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ, informează Ministeru Educației Naționale.

Lasă un comentariu