TUDOREL TOADER: CONSECINȚELE RECURSULUI COMPENSATORIU TREBUIE SĂ FIE ASUMATE DE CEI CARE L-AU INIȚIAT

Distribuie pe:

„În repetate rânduri, am arătat următoarele: proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost inițiat de către guvernarea tehnocrată, faptul că CSM (în componența anterioară) l-a avizat și a propus considerarea zilelor ca fiind executate, că a fost adoptat de Parlament, că a intrat în vigoare la scurt timp după ce am devenit ministru și că studiul de impact nu se face după ce legea intră în vigoare. Consecințele trebuie să fie asumate de către cei care au inițiat, cei care au avizat, cei care au validat respectiva lege" - a scris ministrul Justiției, ieri, pe pagina sa de socializare.

Reacția lui Tudorel Toader survine după ce, tot ieri, PNL a anunțat că va depune la Camera Deputaților o moțiune simplă pentru demiterea ministrului Justiției, iar USR va depune un proiect de lege pentru abrogarea prevederilor recursului compensatoriu, inițiativă susținută și de PMP, care solicită și demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

Mai multe persoane au protestat ieri la Ministerul Justiției, acuzându-l pe ministru că „s-a mânjit cu sânge", în urma crimei de la Mediaș, când un tânăr a fost înjunghiat mortal în timpul unui conflict între localnici.

Protestatarii au aruncat vopsea roșie și fotografii ale ministrului pe scările instituției, unde au pus și mai multe cuțite.

Celebrii protestatari Sandu Matei și Mihai Dide au fost ridicați de poliție.

Lasă un comentariu