TVA REDUSĂ LA 5% PENTRU TRANSPORTUL CU MOCĂNIȚA!

Distribuie pe:

În 13 ianuarie 2019, a intrat în vigoare OUG nr. 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare privind serviciile de transport de persoane în scop distractiv sau turistic.

Măsura vine ca o completare la aplicarea unei cote reduse de TVA (taxa pe valoarea adăugată) de 5% la cazarea în cadrul sectorului hotelier și la serviciile de restaurant și de catering, care se aplică de la începutul lunii noiembrie 2018.

Astfel, s-a decis suplimentarea activităților turistice pentru care se aplică reducerea cotei TVA la 5%, și anume pentru transportul de persoane cu trenurile sau vehiculele istorice cu tracțiune cu aburi, pe linii înguste, transportul de persoane utilizând instalațiile de transport pe cablu (telecabină, telegondolă, telescaun, teleski), transportul de persoane cu vehicule cu tracțiune animală și transportul de persoane cu ambarcațiuni, toate acestea fiind folosite în scop turistic sau de agrement.

Inițiatorul amendamentului, deputatul PSD Sorin Lazăr, a motivat că era nevoie de adoptarea acestuia „în vederea dezvoltării turismului local, prin acordarea unor facilități fiscale pentru transportul cu trenurile sau vehiculele istorice cu tracțiune cu aburi, pe liniile înguste: Mocănița Vișeu (18 km/45 km), Mocănița Brad - Criscior (7 km), Mocănița Abrud - Câmpeni (11 km), Mocănița Covasna - Comandău (4 km + 7 km), Mocănița Moldovița - Argel (12 km), Mocănița Cornățel - Hosman (10 km), Mocănița Teaca - Râciu (35 km) și Mocănița Sovata (15 km)".

Lasă un comentariu