VIRUȘII GRIPALI CONTINUA SĂ-ȘI FACĂ DE CAP!

Distribuie pe:

Specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) informează că în prima săptămână a acestui an, în țările europene, numărul persoanelor depistate cu virusul gripal a continuat să crească. Din rândul celor care prezentau simptome de viroze respiratorii sau alte manifestări asemănătore, 44% au fost diagnosticate cu gripă. Au fost detectate virusurile a (H3N2) și A (H1N1), atât la cei spitalizați, cât și la cei aflați în tratament ambulatoriu.

Experții OMS avertizează că, în întreaga Europă, numărul îmbolnăvirilor de gripă este în creștere, înregistrându-se o circulație intensă a ambelor subtipuri de virusuri A.

Majoritatea infecțiilor gripale confirmate în laborator, la persoanele spitalizate, au fost asociate cu virusul A (H1N1) și s-au înregistrat la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani.

Virușii predominanți A (H1N1) și A (H3N2) aflați în circulație sunt compatibili cu componentele vaccinului, iar țările ar trebui să continue să încurajeze vaccinarea.

Cele 21 de state europene care raportează date la proiectul EuroMOMO (European monitoring of excess mortality for public health action) indică faptul că mortalitatea se situează în limitele previzibile pentru această perioadă a anului. (flunewseurope.org)

Lasă un comentariu