LA TÂRGU-MUREȘ, ZIUA CULTURII NAȚIONALE

Distribuie pe:

În organizarea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu-Mureș și Biblioteca Județeană Mureș, s-a sărbătorit Ziua Culturii Naționale, precum și omagierea poetului Mihai Eminescu, la 169 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de pomenire, ce a avut loc la Biserica de Lemn “Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în vara anului 1866, poetul Mihai Eminescu a poposit în drumul său spre Blaj. În pridvorul bisericii de lemn a dormit poetul român, peisajul nocturn impresionându-l profund: “clopotul cel dogit gemea bolnav în turn și toaca se izbea de stâlpii clopotniței...”.

Evenimentul - desfășurat sub genericul “LA STEAUA...”, a continuat la Statuia Poetului Mihai Eminescu din parcul Centrului Cultural “Eminescu” din Tg. Mureș.

Cu acest prilej, Inspectoratul Școlar Județean Mureș a oferit Placheta Eminescu de Ziua Culturii Naționale, unor personalități ale județului Mureș, care susțin cu profesionalism și implicare actul cultural autentic: domnului profesor Dimitrie Poptămaș, doamnei profesor dr. Mariana Gorczyca, doamnei profesor Corina Târnăveanu și doamnei profesor Zoe Pârâianu.

Lasă un comentariu