SĂ NU NE TEMEM CĂ PIERDEM AFECȚIUNEA CELOR DIN JUR!

Distribuie pe:

Psihoterapeuții ne sfătuiesc să nu ne pierdem timpul și energia, încercând să întrunim așteptările și cerințele celorlalți, deoarece vom ajunge la epuizare... absolut inutil. Dimpotrivă, ar trebui să ne fie teamă că ne vom pierde pe noi înșine, încercând să mulțumim pe toată lumea.

“Este foarte important să fii înțelegător cu tine, pentru că acest lucru va face lucrurile să pară mai puțin complicate și va reduce tensiunea din cadrul relațiilor cu cei din jur. Astfel, vei învăța să te apreciezi și vei înțelege că meriți tot ce este mai bun în această viață”, consideră, aproape fără excepție, psihoterapeuții din întreaga lume.

În opinia acestora, pentru a nu ne mai teme constant că putem pierde afecțiunea celorlalți, trebuie să parcurgem câțiva pași simpli.

Concentrează-te asupra lucrurilor care îți plac la tine - Cu toții avem tendința de a ne focaliza asupra defectelor, greșelilor, temerilor sau imperfecțiunilor. Problema este că atunci când te gândești exclusiv la ceea ce nu îți place la propria persoană, ai putea lăsa aceste concepții negative să îți influențeze percepția asupra realității. Toate reacțiile și performanțele tale pleacă de la propria percepție asupra capacității tale de a face față oricărei situații. Alege să te privești într-o lumină pozitivă și evită autocritica. Ia-ți câteva minute și scrie zilnic trei lucruri pozitive despre tine în agendă sau pe un bilețel colorat.

Rezervă-ți timp pentru lucrurile care îți plac - Dacă te sună prietenii să ieșiți în oraș în ziua ta liberă, dar tu nu ai chef de un film la cinema cum au plănuit ei, nu este obligatoriu să accepți. Dacă îți dorești, de fapt, să stai acasă și să citești cartea ta preferată pentru a zecea oară, poți face exact acest lucru! Doar pentru că persoanele din jurul tău au un alt tip de activitate, nu înseamnă că trebuie să abandonezi lucrurile care îți plac pentru a te integra cu ceilalți tot timpul.

Data viitoare, când ești invitat undeva sau când constați că realizezi o activitate cu familia sau prietenii doar din obligație, întreabă-te cât de mult contează. Dacă nu este foarte important, există un alt lucru care te-ar face mai fericit? Este în regulă să refuzi politicos și să faci ceva special pentru tine.

Nu te mai gândi la greșeli și fă pace cu trecutul - Imaginează-ți cum ar fi să mergi în fiecare zi cu un rucsac plin cu bolovani în spate. De multe ori, greșelile sau dificultățile din trecut ne îngreunează viața și ne împiedică să ne bucurăm de momentul prezent și să facem schimbările necesare pentru o viață autentică, reală.

Cu toții avem un trecut și nimeni nu este perfect, așa că nu te mai gândi tot timpul la ce s-a întâmplat ieri (cândva), ci observă ce frumos este totul astăzi și mai ales gândește-te la potențialul pentru ziua de mâine. Dacă faci pace cu trecutul, vei crea spațiul necesar pentru toate lucrurile frumoase pe care le poți trăi de acum încolo și vei deveni mai optimist.

Elimină influențele negative din jurul tău - Pentru a reuși să te iubești pe tine însuți, trebuie mai întâi să elimini persoanele care nu te apreciază. Afecțiunea nu se observă prin intermediul vorbelor, ci mai ales prin fapte și acțiuni. Dacă vezi că anumite persoane spun că țin la tine, dar nu au niciodată timp când treci prin momente dificile sau desconsideră toate lucrurile care sunt importante pentru tine, acestea îți vor afecta negativ încrederea în tine și șansele de a fi fericit.

Acestea nu sunt influențe benefice și nu merită să le dedici timp și sentimente care nu vor fi apreciate. Ești unic și special și nu merită să îți pierzi timpul cu persoanele care îți găsesc numai defecte sau încearcă să identifice un motiv de ceartă.

Fii recunoscător pentru viața pe care o ai - Mulți dintre noi ne gândim mai degrabă la ceea ce vrem să schimbăm referitor la relații, propria persoană sau viață, așa, în general,

Dar dacă ai opri acest cerc vicios și ai fi recunoscător pentru ceea ce ai chiar acum? Este foarte util să te gândești la toate lucrurile bune din viața ta, chiar și la cele aparent mărunte, pentru a deveni din nou încrezător în forțele proprii și gata de noi provocări. Din momentul în care te obișnuiești să observi lucrurile care te fac să îți apreciezi viața, vei învăța să îți pese mai mult de tine și să începi întotdeauna cu partea pozitivă a oricărei situații.

Ai grijă de tine - Când nu ești mulțumit de propria persoană, apare tendința de a-ți neglija corpul și sănătatea. Din păcate, ignorarea nevoilor organismului îți va da impresia că nu contezi și că nu valorezi prea mult. Tocmai de aceea este esențial să ai grijă de corpul tău.

Ascultă semnalele date de organism, adoptă o dietă sănătoasă și bucură-te de fiecare moment. Alege-te pe tine, cu toate defectele și lucrurile care te fac imperfect, și lasă-i pe ceilalți să te aprecieze așa cum ești, nu într-o versiune artificială care nu are nimic în comun cu tine.

Lasă un comentariu