SIGHIȘOARA - BĂTRÂNELE ZIDURI VOR FI RESTAURATE...

Distribuie pe:

O serie de componente ale fortificațiilor din Cetatea Medievală (tronsoanele 1-6, tronsoanele 8 -18, Turnul Cojocarilor, Turnul Măcelarilor, Bastionul Cositorarilor, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor) vor intra într-un amplu proces de restaurare, în urma unui concurs internațional de soluții, inițiat de Institutul Național al Patrimoniului, informează municipalitatea.

Termenul de depunere a ofertelor pentru lucrările de proiectare - etapa studii și cercetări de fundamentare - s-a încheiat în cursul acestei săptămâni.

Valoarea totală a achiziției este de peste 562.000 de lei, concursul de soluții fiind organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, pe baza Regulamentului adoptat de UNESCO și Uniunea Internațională a Arhitecților.

Reamintim că anul trecut, la începutul lunii februarie, o porțiune de 4,6 metri din zidul de incintă s-a prăbușit, o alta, de circa 10 metri, fiind în pericol să se prăbușească. În zonă, traficul a fost parțial restricționat.

În urma constatărilor efectuate de autoritățile competente, inclusiv de reprezentanți ai Institutului Național al Patrimoniului, s-a decis urgentarea demersurilor pentru refacerea zidurilor.

Cetatea Sighișoara, construită în secolul al XII-lea de coloniștii sași, figurează, din 1999, pe Lista Patrimoniului Cultual Mondial UNESCO.

Lasă un comentariu