GRĂDINIȚE DIN SATE MUREȘENE, MODERNIZATE CU BANI EUROPENI

Distribuie pe:

Anul 2019 aduce o veste bună pentru aproape 1.800 de copii de la 34 de grădinițe din Regiunea Centru, pentru a căror modernizare vor fi realizate investiții din fonduri europene, informează ADR Centru. Faptul este posibil, ca urmare a semnării proiectului gestionat la nivel regional, prin care titularul - Ministerul Educației Naționale - alături de administrația publică locală vor utiliza peste zece milioane euro pentru educația timpurie a copiilor.

Cele 34 de grădinițe din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu beneficiază de posibilitatea de a-și achiziționa dotări și echipamente, și de a-și finanța lucrările de reabilitare a clădirilor și chiar unele construcții noi, în cadrul unui proiect în valoare totală de peste 48 milioane lei, din care aproape 40 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.

În județul Mureș, proiectul are ca parteneri unitățile teritorial-administrative din Acățari, Apold, Cristești, Fântânele, Hodac, Hodoșa, Nadeș, Sângeorgiu de Mureș, Solovăstru, Sânpaul, Vânători și Viișoara. Grădinițele din toate aceste localități vor fi reabilitate și dotate, cu sprijinul fondurilor nerambursabile REGIO.

“Aceste proiect răspunde necesității de modernizare și dotare a multor grădinițe care funcționează în spații improprii și cu echipamente necorespunzătoare. La nivel național, vorbim de 380 de grădinițe, din care noi vom sprijini modernizarea a 34 de unități educative. Este foarte bună inițiativa de a fi finanțate din fonduri europene nerambursabile, achizițiile derulate de unitățile școlare și de administrația publică locală, deoarece, astfel, părinții și copiii pot vedea că se folosesc și fonduri europene pentru creșterea calității în învățământ. Prin Axa Prioritară 10, vom asigura investiții la mai multe obiective din învățământ, fie la grădinițe și școli, fie la licee profesionale și universități, în acest moment având în evaluare peste 130 de proiecte, a căror valoare totală este de peste 820 milioane lei. La aceste proiecte se adaugă și 30 de proiecte gestionate de noi și implementate de administrația publică locală din regiune pentru reabilitarea energetică a unor clădiri din sistemul educațional, fie ele grădinițe, școli, licee și internate școlare”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, potrivit comunicatului dat publicității.

Lasă un comentariu