PAPA FRANCISC VA VIZITA ȘI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI

Distribuie pe:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru HotNews.ro, că Papa Francisc va vizita și Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai probabil în data de 31 mai, în prima zi a vizitei sale în România.

Cu această ocazie, Papa Francisc va rosti un mesaj, alături de Patriarhul Daniel, iar publicul va putea asista la toate aceste ceremonii.

Potrivit aceleiași surse, deocamdată nu au fost stabilite toate detaliile programului, dar vizita Papei la Palatul Patriarhal și la Catedrala Mântuirii Neamului va avea loc în 31 mai, în ziua sosirii în România.

“Papa Francisc va fi primit de Patriarhul Daniel în Palatul Patriarhal, chiar în sala în care a fost primit și Papa Ioan Paul al II-lea, în 1999, iar după această întâlnire se va merge la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va fi acces public.

Vor vorbi inclusiv Papa și Patriarhul, vor fi rostite rugăciuni și vor fi cântări pascale, fiind imediat după Paște, dar nu va fi o liturghie. Catedrala va fi deschisă în acea zi, iar oamenii vor putea asista la ceremonii.

Se ia în calcul montarea unor monitoare în afara bisericii, pe care oamenii să poată urmări ceremoniile, așa cum s-a întâmplat și la sfințirea Catedralei, dar deocamdată nu au fost puse la punct toate detaliile”, a precizat Vasile Bănescu.

Reamintim că, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România, în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, timp în care va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc.

Lasă un comentariu