PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN VREA SĂ LEGE TÂRGU-MUREȘUL DE BUDAPESTA, PE “DRUMUL ROȚILOR DE FIER”...

Distribuie pe:

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, “a pus ochii” pe linia de tren de mare viteză care circulă pe ruta Budapesta - Cluj-Napoca, declarând că există “o intenție foarte serioasă” pentru prelungirea până la Târgu-Mureș a acestui tronson: “Este o intenție foarte serioasă și cred că e foarte important ca Târgu-Mureș să fie legat de acest tronson de cale ferată și, chiar dacă avem autostrăzi, cel mai rapid mijloc de a ajunge undeva este calea ferată rapidă. Cred că județul Mureș merită să aibă o legătură directă cu partea vestică a Europei și în acest fel dăm alte posibilități de dezvoltare a acestui județ. Este o intenție și aceste demersuri le vom face pe toate direcțiile, să încercăm să prelungim acest tronson până la Târgu Mureș”, a spus președintele C.J. Mureș, citat de administratie.ro.

Încă din februarie anul trecut, Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, și Teodor Meleșcanu, șeful diplomației române, au declarat că există consens pentru ca prima conexiune de tren de mare viteză tip TGV să se construiască între Budapesta și Cluj-Napoca. Szijjártó a anunțat, cu acel prilej, că pentru realizarea studiului de fezabilitate, executivul de la Budapesta a alocat peste 3 milioane de euro.

În cadrul discuțiilor purtate pe această temă, Péter Szijjártó a mai precizat că Budapesta nu se opune planurilor României de a extinde această linie de tren până la București.

Lasă un comentariu