OAMENI CARE AU FOST, IN MEMORIAM DR. ING. DUMITRU TURCU

Distribuie pe:

Inginerul Turcu Dumitru s-a născut la 6 decembrie 1925, în comuna Șăulia de Câmpie. Tatăl, Iacob, mama, Maria, gospodari de frunte în comună. Școala primară a făcut-o în comună, iar liceul l-a început la Blaj, de unde se transferă la Târgu-Mureș, la Liceul “Alexandru Papiu Ilarian”.

După terminarea liceului se înscrie la Institutul Agronomic Cluj, unde a obținut diploma de inginer agronom, profesie pe care a slujit-o, a iubit-o întreaga viață cu mare devotament.

După terminarea facultății, în anul 1958 se angajează la Fabrica de Zahăr Târgu-Mureș, pe funcția de șef centru de contractări și achiziții a sfeclei de zahăr Cluj.

Urmare a construcției Fabricii de zahăr Luduș, în anul 1962 se transferă la aceasta cu întreg hinterlandul de cultură a sfeclei de zahăr, ocupându-se de aceasta în județele: Cluj, Mureș, Sălaj, Bihor, Bistrița, Hunedoara, Sibiu, Harghita necesare producției de zahăr, colaborând cu toți factorii din zonele respective, având o mare răspundere pentru asi-gurarea materiei prime.

A fost un bun profesionist cu o adevărată vocație de muncitor în meseria sa, s-a impus în cele două colective de muncă Mureș-Luduș, ocupând ani de-a rândul funcții de răspundere, fiind numit director la F.Z. Luduș, post pe care l-a ocupat timp de 25 de ani.

Urmare a experienței acumulate, în anul 1985 obține titlul de doctor în domeniul său de activitate.

Ne-au rămas în minte cuvintele lui calde, pline de omenie și prietenie la toate consfătuirile și întâlnirile pe care le-am avut, dovedind un exemplu de dăruire și respect pentru noi, toți, colegii de muncă.

Din colectivul de muncă al fabricii de zahăr Luduș unde a muncit o viață, se pensionează la 1 iunie 1993.

După o boală lungă, sufletul lui cald și blând ne părăsește la 19 decembrie 2018, plecând la ceruri. A fost un model de om și de specialist și ceea ce ne rămâne important este exemplul de implicare și dăruire pe care l-a lăsat și de la care cu toții avem de învățat.

Vom păstra în inimile noastre chipul său cald și plin de omenie.

Lasă un comentariu