PÂNĂ CÂND AUTORITĂȚILE STATULUI ROMÂN VOR MAI TOLERA INGERINȚELE BUDAPESTEI ÎN TRANSILVANIA? LA TÂRGU SECUIESC SE POARTĂ ÎN SPAȚIUL PUBLIC UNIFORMA ARMATEI MAGHIARE

Distribuie pe:

De dată recentă, UDMR l-a glorificat, în spațiul public, pe un ofițer al Diviziei Secuiești. Liderul UDMR Covasna, Tamás Sándor, a depus o coroană de flori la bustul lui Kratochvil Károly, ofițer al armatei austro-ungare, din Târgu Secuiesc. În 2014, Beke István, alături de filiala din Târgu Secuiesc a HVIM pe care o conduce împreună cu alte organizații extremiste maghiare care acționează pentru ruperea Transilvaniei de România și realipirea ei la Ungaria, îl omagiau public pe același ofițer al Diviziei Secuiești la Târgu Secuiesc, după cum aflăm din presa locală.

“Filiala din Târgu Secuiesc a Mișcării de Tineret 64 de Comitate a organizat la fosta școală de aprozi, la statuia lui Kratochvil Károly (1869-1946), o festivitate de comemorare dedicată comandantului Diviziei. La evenimentul de luni au fost prezenți Consiliul Național Secuiesc, Consiliul Secuiesc din Târgu Secuiesc, Ordinul Istoric al Vitejilor și Garnizoana Secuiască. Beke István, președintele filialei HVIM Târgu Secuiesc, a vorbit despre meritele coman-dantului, după care istoricul local Szima Csaba, președintele Consiliului Secuiesc Târgu Secuiesc, a susținut o expunere despre Divizia Secuiască. Toth Bálint, purtătorul de cuvânt din Transilvania al HVIM, a vorbit despre o Transilvanie independentă, care ar garanta și autonomia Pământului Secuiesc. După depunerile de coroane au fost intonate imnul ungar și cel secuiesc. În timpul festivității de comemorare, participanții au fost urmăriți dintr-o mașină a poliției și două mașini ale jandarmeriei, mai mulți ocupanți ai acestora au filmat și au făcut fotografii. Beke István le-a adresat mulțumiri celui care a filmat din partea poliției, pentru faptul că urmărește și lucrează cu agerime”. (Sursa: cotidianul Háromszék, nr. 7363, din 03.12.2014, autor Iochom István (traducere din limba maghiară a Centrului European de Studii Covasna-Harghita). În anul 2014, organizația HVIM, declarată organizație cu caracter fascist, de instanță, și Beke István, condamnat între timp pentru terorism, îl omagiau public pe ofițerul Diviziei Secuiești la Târgu Secuiesc, acum, cinci ani mai târziu, UDMR și Tamás Sándor le țin locul lui Beke și celor din HVIM.

Lasă un comentariu