ROMÂNII, PE PRIMUL LOC ÎN EUROPA LA COMUNICAREA PRIN APELURI TELEFONICE!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu realizat de E.ON și Kantar Emind, citat de mediafax.ro, o pondere de 91% dintre români utilizează măcar o dată pe zi telefonul mobil pentru a iniția o convorbire, iar unul din doi utilizează zilnic apelurile video prin intermediul aplicațiilor care au această opțiune.

“Complet atipici față de restul europenilor, românii îmbrățișează noua tehnică de comunicare fără să renunțe la «vechile obiceiuri». Pur și simplu, ei comunică mai mult, având lejer posibilitatea să își revendice locul întâi la nivel european, în acest domeniu.

În schimb, italienii i-au depășit pe români la mesajele text, utilizând în acest sens diverse aplicații. Altă diferență este aceea că un sfert dintre germani au renunțat să mai folosească smartphone-urile pentru apeluri telefonice clasice și unul din doi a renunțat la SMS-uri, comunicarea prin intermediul diverselor aplicații (Skype, WhatsApp, Facebook messenger) câștigând tot mai mult teren.

Manierele de comunicare din anii '90-2000 rămân, încet, încet, pentru jumătatea de nord a Europei o simplă amintire.

Pe segmentul persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, 30% dintre românii chestionați au recunoscut că efectuează cel puțin un apel video pe zi, folosind anumite aplicații, în comparație cu 6% dintre seniorii din Germania și 9% dintre seniorii britanici.

Popoarele din jumătatea nordică a Europei rămân un pic mai tăcute și mai rezervate, în comparație cu vecinii lor vorbăreți din sud”, au evidențiat realizatorii studiului.

***

Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia au fost chestionați aproximativ 10.000 de oameni din Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

 

Lasă un comentariu