LITERA INIȚIALĂ A PRENUMELUI ȘI PERSONALITATEA

Distribuie pe:

Oricât de exotice ar fi prenumele pe care le purtăm, prima literă a lor este cea mai importantă, deoarece aceasta are cel mai mare impact, aducând informații prețioase despre caracterul și temperamentul nostru, despre felul în care reacționăm la stimulii exteriori, la oportunitățile și obstacolele vieții.

Analiza primei litere a prenumelui uzual este una dintre cele mai folosite metode onomantice. Însă, atenție! Prenumele uzual nu este neapărat cel înscris în cartea de identitate, ci cel cu care ni se adresează zilnic rudele, prietenii, colegii.

Iată, ce spun primele litere ale prenumelui despre noi:

Litera A - Imprimă o atitudine plină de ambiție și curaj. Cei al căror prenume începe cu A sunt oameni puternici, independenți și activi. Au o mentalitate de învingător, caută să își impună voința și nu se dau bătuți în fata capriciilor sorții. Sunt direcți și urmăresc obiective precise. Le place să acționeze pe cont propriu, în mod ferm și original. Sunt creativi, iubesc viața și natura. Defectele cele mai vizibile sunt impulsivitatea, agresivitatea, încăpățânarea, lipsa de finețe și egoismul. Uneori, mai pot apărea scepticismul, aroganța și critica.

Litera B - Imprimă o atitudine discretă și moderată. Oamenii B sunt sensibili, emotivi, uneori timizi sau retrași. Au însă un suflet însetat de dragoste și prietenie, sunt afectuoși, loiali și înțelegători. Lucrează bine în colaborare și sunt mult mai eficienți în a desăvârși decât în a iniția. Caută pacea și armonia, apreciază arta, muzica și frumusețea și sunt deseori dotați cu fantezie și talent. Defecte: Nehotărârea și nesiguranța, mai ales atunci când se încearcă să fie compensate prin lăcomie și posesivitate. Lenea, lașitatea sau tendința la compromis sunt alte câteva defecte ale lor.

Litera C - Imprimă o atitudine sintetică și inteligentă. Cei al căror prenume începe cu C sunt mândri, hotărâți și ambițioși. De regulă, au o minte scăpărătoare și spontană și excelente abilități de comunicare. Pot repera rapid esența unei probleme și găsi cele mai eficiente rezolvări. Sociabili și foarte expresivi, au priză la public. Pun preț pe prietenie, fiind amici sinceri, generoși și devotați. Defecte: Neglijentă, nepăsare, dezorganizare. Uneori, lipsă de rușine sau de scrupule. Având multe interese, riscă să își risipească timpul și energia.

Litera D - Imprimă o atitudine practică și organizată. Cei ale căror prenume încep cu D sunt oameni cu o mare voință, organizați și tenace. Capacitatea lor de a se focaliza asupra țelurilor este uluitoare. Au autoritate, simț practic și financiar, sunt buni în poziții de conducere sau în afaceri. Concepțiile lor sunt solide și conformiste, iar sentimentele, durabile. Mulți sunt pasionați de plante și grădinărit. Defecte: În situații tensionate, pot deveni fixiști, radicali, incapabili de concesii, rigizi și uneori de o îndărătnicie prostească. Tendințe de posesivitate și gelozie.

Litera E - Imprimă o atitudine îndrăzneață și inventivă. Oamenii de tip E sunt deschiși și adaptabili. Învață repede și au abilități de comunicare. Nevoia de libertate este foarte mare. Se simt bine când pot să își lărgească orizontul, să se miște, să călătorească, să acumuleze noi cunoștințe. Sunt plini de resurse, talentați, creativi și originali. Au un puternic instinct sexual, sunt pasionați și seducători. Defecte: Multe persoane tind să fie iresponsabile, inconstante, frivole. Altele mai pot fi irascibile și aprige la mânie.

Litera F - Imprimă o atitudine energică și decisă. Oamenii de tip F sunt impetuoși, puternici și fascinanți. Indiferent că se remarcă în bine sau în rău, nu pot trece neobservați. Le place să uimească și să fie admirați. Sunt inteligenți, au o logică excelentă, sunt harnici, pricepuți și buni profesioniști. Au o sexualitate viguroasă și tânjesc după adrenalină. Sunt prieteni buni și statornici. Defecte: Pot avea reacții excesive și pot ajunge în situații extreme. Deși au o personalitate puternică, sunt predispuși la anxietate și depresie.

Litera G - Imprimă o atitudine întreprinzătoare și perspicace. Oamenii al căror prenume începe cu G au o părere bună despre sine și multă încredere în capacitățile proprii. Sunt hotărâți, practici, perseverenți, ageri la minte și răzbătători. Au convingeri ferme, îndrăzneală și aptitudini de lider. Se pricep să speculeze oportunitățile ivite, au adesea noroc de bani și cuceresc ușor atenția sexului opus. Defecte: Li se reproșează adesea tupeul, aroganța, încăpățânarea și uneori lipsa de scrupule. Pot ascunde însă multe frustrări și frământări interioare.

Litera H - Imprimă o atitudine autonomă și motivată. Cei al căror prenume începe cu litera H urmăresc să dețină controlul, să acumuleze putere și bani. Au o personalitate puternică și dominantă, dar sunt totodată prudenți, rezervați și abili. Dotați cu spirit de observație și o gândire profundă, acționează în baza unor planuri chibzuite și nu renunță până nu își ating obiectivele. Iubesc natura și sportul. Defecte: Pot dezvolta tendințe obsesive și manipulatoare. În anumite situații, se închid în sine sau devin sceptici, bănuitori, ranchiunoși, extremiști sau tiranici.

Litera I - Imprimă o atitudine idealistă și creativă. Oamenii de tip I sunt romantici și emotivi. Majoritatea au simț estetic și înclinații artistice, iubesc armonia, eleganța și confortul. Sunt afectuoși și înțelegători cu cei din jur, dar nu le place ca aceștia să interfereze cu libertatea sau cu planurile lor. Sunt inteligenți, însă le lipsește simțul practic și curajul. Au o bună rezistentă fizică. Defecte: Când nu se simt în siguranță, pot avea căderi nervoase, schimbări bruște de stare de spirit, devin timizi, irascibili și se ofensează ușor.

Litera J - Imprimă o atitudine sinceră și foarte bine intenționată. Persoanele al căror prenume începe cu J sunt inteligente, au imaginație și talent. Le face plăcere să fie de folos și să îi ajute pe ceilalți și se străduiesc să se facă plăcute. Sunt încrezătoare, optimiste și au aspirații înalte, uneori chiar mai înalte decât le permit posibilitățile. Au o inimă caldă, sunt generoase și loiale celor dragi. Defecte: Își găsesc greu o motivație, riscând să își risipească talentele. Nu prea au simțul prevederii, ceea ce le expune la situații neplăcute.

Litera K - Imprimă o atitudine ambițioasă și inspirată. Oamenii de tip K sunt intuitivi, creativi și vizionari. Au o minte scăpărătoare, o gândire percutantă și rapidă, capabilă să găsească soluții ingenioase. Pot avea talent în mai multe domenii. Sunt mândri și conștienți de valoarea lor. Caută succesul, îl merită și, cel mai adesea, îl obțin, căpătând un plus de autoritate, respect și popularitate. Defecte: Latura negativă, pe care încearcă din răsputeri să o mascheze, este caracterizată de tensiuni nervoase, ezitări, temeri și lipsă de încredere.

Litera L - Imprimă o atitudine încrezătoare și sociabilă. Cei al căror prenume începe cu L sunt isteți, curioși și comunicativi. Se mișcă mult, călătoresc frecvent, se mută în alte locuri. Nu suportă niciun fel de constrângeri. Sunt plini de resurse, au diverse aptitudini, dar le lipsește viteza de reacție necesară speculării oportunităților. Sunt senzuali, însă tind să își treacă emoțiile prin filtrul mental. Defecte: Au tendința de a acumula tensiuni, pe fondul cărora pot dezvolta o tendință la adicții și excese, predispuși la accidentări.

Litera M - Imprimă o atitudine constructivă și optimistă. Persoanele de tip M sunt responsabile, tenace și muncitoare, dar știu să se bucure și de viață. Realiste și practice, acordă o mare importanță siguranței financiare. Au însă o fire afectuoasă, sunt atașate de familie, dornice de dragoste, generoase și receptive la problemele celor din jur. Învață repede, au curaj și sunt capabile să își modeleze personalitatea. Defecte: Oamenii de tip M sunt cam pripiți și iuți la mânie. Pot avea accese de încăpățânare și, în unele privințe, viziuni prea conservatoare.

Litera N - Imprimă o atitudine sociabilă și comunicativă. Oamenii de tip N sunt făcuți să trăiască în cuplu, să aibă mulți prieteni și o activitate socială bogată. Amabili, veseli și originali, atrag simpatia. Le place să se distreze și pot da impresia de frivolitate, dar în realitate sunt inteligenți, abili, planificați și își urmăresc bine interesele. Sunt norocoși, atrași de mister și foarte senzuali. Defecte: Pot fi neliniștiți, disimulanți, derutanți și înclinați către schimbări frecvente, purtarea lor dându-le celor apropiați o senzație de nesiguranță.

Litera O - Imprimă o atitudine hotărâtă și responsabilă. Oamenii de tip O au voință, convingeri puternice, scopuri clare și simțul datoriei dezvoltat. Totuși, au o inimă entuziastă, porniri erotice intense și pot ajunge în situația de a trebui să aleagă între sentiment și datorie. Au nevoie de dragoste, dar vor să își păstreze independența. Sunt inteligenți și dornici să învețe. Defecte: Pot avea tendința de a le da celorlalți cam multe indicații. Uneori acționează impulsiv. Sunt geloși și posesivi.

Litera P - Imprimă o atitudine înțeleaptă și stabilă. Cei al căror prenume începe cu P sunt oameni puternici, laborioși și prolifici. Foarte inteligenți, sunt adesea înclinați spre studiu, cultură sau spiritualitate. Sunt însă firi mai retrase, care nu socializează cu prea multă tragere de inimă și care își selectează atent anturajul. Cu toate astea, fac impresie, au influență, iar părerile lor sunt ascultate. Defecte: Pot fi distanți, aroganți, secretoși sau lipsiți de bună-voință și răbdare față de ceilalți. Uneori sunt rigizi, lacomi sau foarte posesivi.

Litera Q - Imprimă o atitudine ingenioasă și originală. Cei (puțini, de altfel) al căror prenume începe cu Q sunt plini de idei, intuitivi și inspirați. Mulți dintre ei au preocupări neobișnuite, sunt atrași de mistere și subiecte neconvenționale. Au o personalitate puternică și capacitatea de a-i fascina și influența pe ceilalți, dar sunt greu de cunoscut și de analizat. Se pricep la afaceri și atrag banii. Defecte: Pot fi dificili, complicați și ascunși. Când sunt stresați, creează multă tensiune in jur. Uneori vorbesc prea mult, plictisindu-i pe ceilalți.

Litera R - Imprimă o atitudine determinată și reflexivă. Cei al căror prenume începe cu R sunt profunzi, au spirit analitic și multă dorință de cunoaștere. Au un suflet bun, sunt miloși și gata să pună umărul la îndeplinirea unei cauze nobile. Interesele lor par a fi mai mult spirituale decât materiale. Sunt muncitori și serioși, dar ating reușita doar în urma unei străduințe constante. Defecte: Au frământări interioare, tind să fie fragili emoțional, nervoși și ușor iritabili. Pot fi expuși la pierderi de bani sau de posesiuni.

Litera S - Imprimă o atitudine instinctivă și încordată. Cei al căror prenume începe cu S au sentimente puternice și ambiții înalte. Sunt ageri, pătrunzători, intuitivi și imaginativi. Ambiția îi motivează și îi ajută să își focalizeze energiile. Destinul lor este adesea presărat cu obstacole, lupte și frământări. O parte dintre ele ar putea fi generate sau întreținute de propria impulsivitate. Defecte: Emotivitate și nervozitate, care îi tensionează și îi împing la reacții neadecvate. Nestăpânire, subiectivism, lipsă de tact și prevedere.

Litera T - Imprimă o atitudine dinamică și sociabilă. Oamenii de tip T sunt puternici, vivace, spontani, ingenioși și constructivi. Nu pot sta pe loc, trebuie să avanseze, să evolueze, să creeze, să fondeze. Au inițiativă, decizie rapidă, aptitudini pentru organizare și comandă. Totuși, sunt dependenți de ceilalți, de afecțiunea și sprijinul lor. Au mare nevoie de dragoste, familie, prieteni și colaboratori. Defecte: Au o tendință spre agresivitate (mai ales verbală, dar nu numai) și își pot pierde destul de repede controlul. Se ofensează ușor.

Litera U - Imprimă o atitudine metodică și superioară. Cei al căror prenume începe cu litera U sunt organizați, muncitori, practici și performanți. Îi atrage însă și cunoașterea, spiritualitatea, misterul și pot avea talent artistic. Adesea sunt în impas, neștiind cum să se împartă între tendințele materialiste și cele idealiste, deopotrivă de puternice. Au o părere foarte bună despre sine și le place la nebunie să fie adulați. Defecte: Sunt egoiști, teatrali, îngâmfați și lăudăroși. Le place să critice. Au o nesiguranță interioară care îi poate împinge către adicții.

Litera V - Imprimă o atitudine respectabilă și impozantă. Cei al căror prenume începe cu V au planuri mărețe, dar urmăresc împlinirea lor în mod prudent, tenace și planificat. Dotați cu o inteligență vie, intuiție și inspirație, au o mare capacitate de anticipare, ce poate fi luată drept spirit profetic. Sunt responsabili, eficienți, loiali și onorabili. Au emoții puternice, pe care caută să le controleze. Defecte: Le lipsește flexibilitatea și se adaptează greu la schimbări. Sunt acaparatori, posesivi și geloși, iar uneori pot deveni chiar cruzi.

Litera W - Imprimă o atitudine expresivă și adaptabilă. Oamenii din semnul W sunt curioși, prietenoși, plini de farmec, vioi, inteligenți și comunicativi. Sunt consecvenți în urmărirea scopurilor, dar abili și flexibili în metodele aplicate pentru a le atinge. Defecte: Pot fi dezordonați, delăsători, instabili și imprevizibili.

Litera X - Imprimă o atitudine înflăcărată și senzuală, magnetism și un inepuizabil apetit erotic, vitalitate și spirit întreprinzător. Sunt creativi, comunicativi și lideri înnăscuți. Defecte: Înclinație către plăceri și excese, dependențe și risipă. Pot fi nepăsători, neserioși sau iresponsabili.

Litera Y - Cei al căror prenume începe cu Y sunt pasionali, independenți, dinamici și curajoși, dar și intuitivi, sensibili și creativi. Au înclinații romantice sau idealiste. Sunt emotivi și romantici. Au o bună rezistență fizică. Defecte: Pot avea dificultăți în luarea deciziilor. Au reacții bruște și schimbări subite de dispoziție.

Litera Z - Imprimă o atitudine încrezătoare și combativă. Cei al căror prenume începe cu Z sunt curajoși și competitivi. Caută puterea și faima. Pot avea interese financiare sau politice, dar dacă sunt motivați din punct de vedere psiho-emoțional, pot atinge succesul în orice domeniu, inclusiv artistic sau sportiv. Au instincte bune, o intuiție ascuțită și o inteligentă iscoditoare. Sunt oameni pasionați, fascinanți și plini de forță. Defecte: Tind să fie încăpățânați, pripiți, nesupuși, impulsivi și înclină să îi comande sau să îi controleze pe cei din jurul lor, situație care poate crea tensiuni.

Lasă un comentariu