CUM NE MANIPULEAZĂ OAMENII FALȘI...

Distribuie pe:

Aproximativ 30% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani au fost victime ale escrocilor, la polul opus aflându-se persoanele de peste 75 de ani, care au fost păcălite într-un procent de 5% - arată un studiu al psihologilor britanici de la Universitatea Oxford, citați de descopera.ro.

În opinia acestora, toți oamenii sunt vulnerabili în fața persoanelor false, mai ales dacă trec prin experiențe care le schimbă viața. Chiar și schimbările pozitive ne pot face vulnerabili, deoarece vom crede cu ușurință că cineva este bun.

Însă, există câteva modalități prin care oamenii falși încearcă să ne manipuleze, astfel încât să ne câștige încrederea, modalități pe care le putem descoperi dacă urmăm sfaturile psihologilor.

Sunt foarte buni ascultători - Oamenii falși ascultă tot ce le spui. În conversațiile cu o potențială victimă sunt de obicei mai tăcuți și intenționează să audă ce ai de spus. Cei mai mulți oameni devin victime ale oamenilor falși din cauza dorinței lor de a împărtăși informații cu cineva care îi ascultă.

Victimele nu pun de obicei întrebări când cred că cealaltă persoană este cu adevărat interesată de gândurile sau sentimentele lor. Odată ce oamenii falși te descifrează, vor putea exploata acest lucru în avantajul lor. Oamenii falși se bazează pe sentimentele tale și încearcă să te facă să crezi că aveți multe lucruri în comun. Dar acesta este doar modul în care oamenii falși folosesc informațiile pe care le spui pentru a te manipula.

Faptul că sunt ascultători foarte buni îi ajută să construiască relații cu victimele lor. Aceștia sunt atenți, nu întrerup conversațiile și repetă ceea ce ai spus cu propriile cuvinte pentru a-ți dovedi că te ascultă.

Își dezvăluie defectele - O persoană falsă va încerca să îți câștige încrederea și arătându-ți defectele și imperfecțiunile sale. Studiul a arătat că oamenii au mai multă încredere în cineva care este, de asemenea, vulnerabil.

O greșeală jenantă, cum ar fi vărsarea cafelei în public, face ca o persoană foarte competentă să pară mai caldă și mai abordabilă, iar victimele sunt mai ușor atrase astfel de oamenii falși.

În unele cazuri, oamenii falși te vor face curios și te vor uimi împărtășind cu tine secretele, temerile și neliniștile lor. Acesta este modul în care oamenii falși îți câștigă încrederea într-o perioadă scurtă de timp. Aceștia fac lucruri care contravin ideii că încrederea trebuie construită lent și treptat. Aparent, există o scurtătură către încredere, mai ales dacă ești un artist al înșelătoriilor. Dar oamenii falși sunt, de asemenea, atenți să nu pară prea vulnerabili, deoarece acest lucru le poate afecta credibilitatea, ei înțelegând nevoia de a te impresiona.

Te vor lăsa să câștigi - La început, oamenii falși te vor face să te simți ca un câștigător. Dacă vor să te câștige, atunci trebuie să te facă să crezi că prezența lor este plăcută și pozitivă, astfel încât să vrei să fii în preajma lor, să vrei să faci, eventual, afaceri cu ei.

Așa că îți vor manipula emoțiile în speranța că vei face o alegere impulsivă care îi va favoriza. O persoană falsă va începe cu lucrurile mici și neimportante atunci când încearcă să te manipuleze. Atunci când accepți o dată ceva, vei ajunge să accepți și alte lucruri.

Trebuie să fii atent întotdeauna la indiciile corpului tău atunci când te confrunți cu ceva interesant sau prea bun pentru a fi adevărat. Dacă o persoană falsă îți arată lucrurile bune, dar în cele din urmă îți cere un împrumut, nu spune imediat da. Lasă câteva zile să treacă și vezi ce părere ai. Ar putea fi prudent și inteligent să folosești aceste zile pentru a verifica și ceea ce încearcă persoana respectivă să îți ofere.

Prin urmare, nu ar trebui să ne fie greu să depistăm prietenii falși, colegii care vor să ne fure locul de muncă prin minciuni sau oamenii care vor mereu ceva de la noi.

Psihologii mai adaugă câteva semne care spun mai mult despre anumiți oameni, iar dacă găsiți aceste caracteristici la cei care vă sunt aproape ar trebui să fiți mai atenți sau să îi ignorați pur și simplu.

Oamenii falși și egoiști vor încerca să respecte doar persoanele cu putere financiară, care au o poziție bună în societate, să îi facă pe toți ceilalți să gândească exact ca și ei, să primească atenție orice ar fi, să fie numărul unul și se laudă cu acest lucru (fac un show din asta), să îi bârfească pe toți ceilalți, toți sunt defecți, doar ei trăiesc o viață perfectă, își iau multe angajamente, însă foarte puține sunt duse la căpăt, deoarece sunt neserioși, îi critică pe alții pentru a se pune pe ei într-o lumină mai bună, sunt amabili doar atunci când au o agendă ascunsă, adică atunci când au un interes propriu.

Oamenii buni și generoși respectă pe toată lumea, nu încearcă să îi schimbe pe cei din jur așa cum sunt ei, nu tânjesc după atenție, nu se laudă, își exprimă opiniile liber, întotdeauna încearcă să ducă la bun sfârșit angajamentele pe care le iau, îi admiră și îi laudă pe alții pentru lucrurile bune pe care le fac și sunt buni și prietenoși în majoritatea timpului.

 

Lasă un comentariu