BILETE DE TREN CUMPĂRATE ONLINE, PENTRU DESTINAȚII INTERNAȚIONALE!

Distribuie pe:

CFR Călători anunță că, de la începutul anului 2019, a deschis vânzarea online pentru bilete de călătorie internațională. Cu toate acestea, călătorii trebuie fie să se deplaseze până la gară să le ridice, fie pot opta să le primească prin curier.

“Achiziționarea biletelor pentru destinații internaționale se poate face de pe site-ul http://www.cfrcalatori.ro, prin aplicația Cumpără bilete de tren online, Trafic internațional, sau direct de pe linkul https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro.

Aplicația permite cumpărarea online a biletelor internaționale pentru călătorii simple sau călătorii dus-întors. De asemenea, se pot achiziționa bilete și pentru o relație internă dintr-o țară străină sau pentru relații între două țări străine.

Cumpărarea online a biletelor pentru destinațiile internaționale este posibilă într-un interval care poate varia de la o anticipație maximă de 3 luni, până la: 48 de ore înainte de începerea călătoriei, dacă se alege ridicarea biletelor de la o stație sau agenție CFR Călători; 8 zile înainte de începerea călătoriei, dacă se alege livrarea biletelor prin curier. În situația în care călătoria include trenuri din traficul local, cumpărarea cu anticipație este de maximum o lună.

Pentru efectuarea călătoriei cu biletele internaționale cumpărate online, călătorul trebuie să intre în posesia acestor documente de transport fie prin ridicarea lor dintr-o stație CFR, fie prin livrarea prin curier, la alegerea călătorului în momentul efectuării comenzii.

În prezent, stațiile CFR de unde se pot ridica biletele internaționale sunt București Nord, Constanța, Timișoara, Arad, Deva, Brașov, Sfântu Gheorghe, Predeal, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Craiova, Târgu Jiu, Bistrița și Lugoj, urmând ca activitatea de ridicare să fie extinsă și în alte stații.

Beneficiarii Legii nr. 448/2006 trebuie să se adreseze Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de apartenență pentru a obține biletele de călătorie gratuită acordate pentru călătoria în cursul anului 2019, SNTFC CFR Călători SA efectuând deja demersurile necesare către instituțiile abilitate, în vederea asigurării călătoriei gratuite pentru beneficiarii acestei legi”, precizează CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu