OUĂ ANTICANCER DE LA GĂINI MODIFICATE GENETIC

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Institutul “Roslin Technologies” din Edinburgh, citați de descopera.ro, susțin că au reușit să modifice genetic găinile pentru ca acestea să depună ouă ce conțin în interior medicamente pentru tratarea artritei și a unor forme de cancer.

“Medicamentele sunt de 100 de ori mai ieftin de produs atunci când fac parte din ou decât în momentul în care sunt realizate în fabrici. Astfel, ar putea fi produse medicamente în cantități comerciale.

În urma studiului, am constatat că găinile modificate genetic nu au de suferit și sunt mult mai bine tratate decât animalele de fermă. Ele trăiesc în cuști foarte mari, sunt hrănite și observate zilnic de către tehnicieni bine antrenați și duc o viață destul de confortabilă. Găinile depun ouă la fel ca în mod normal, iar sănătatea lor nu este afectată.

Anterior acestei cercetări, am demonstrat că iepurii, caprele și găinile modificate genetic pot produce proteine terapeutice, însă noua abordare este mai eficientă și mai puțin costisitoare decât încercările anterioare. Producția acestor ouă de găină este de 10 până la 100 de ori mai puțin costisitoare decât în cazul utilizării fabricilor. Așadar, am putea spune că această abordare reduce de cel puțin 10 ori costurile de fabricare.

Se știe că mare parte din afecțiuni sunt provocate de faptul că organismul nu produce o cantitate suficientă a unei anumite chimicale sau proteine. Astfel de boli pot fi controlate prin intermediul medicamentelor ce conțin proteina lipsă din corp. Ele sunt, însă, produse de companiile farmaceutice în mod sintetic, fapt ce le face costisitoare.

Noi am reușit să reducem aceste costuri prin inserarea unei gene umane - ce produce în mod natural proteina la oameni - în ADN-ul găinilor, ce are ca funcție producerea albușului ouălor de găină.

După ce am analizat ouăle găinilor modificate genetic, am descoperit că albușul conține o cantitate mare din proteină. În studiu, ne-am axat pe două proteine esențiale pentru sistemul imunitar: IFN alfa 2a, un puternic antiviral ce are efecte împotriva cancerului, și macrofag-CSF, ce este utilizată pentru terapiile de stimulare a țesuturilor degradate și repararea lor.

Trei ouă reprezintă cantitatea necesară pentru o doză a medicamentului, iar găinile pot depune și câte 300 de ouă pe an. Producția la scară comercială și obținerea reglementărilor necesare ar putea fi realizate în următorii 10 - 20 de ani”, afirmă oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu