CRĂCIUNELUL - SPERANȚE ȘI MUNCĂ ÎNZECITĂ!

Distribuie pe:

În anul care ne scapă printre degete ca o licoare blondă de Târnave ne-a făcut o surpriză plăcută, permițând Crăciunelului care prin forma sa sugerează infinitul - și o culoare FUCSIA a adus bucurie în casele românilor, înflorind, cum era și normal, în preajma Marii Sărbători a Crăciunului sau în unele case, mai apropiate de Dumnezeu, chiar în ziua de marți, 25 decembrie, zi în care Pruncul Iisus a venit pe lume. Este o specie de cactus, fără spini, originară din Brazilia.

Aceste semnale firești, apărute în casele noastre, aduc în inimi și în mințile noastre licărirea care poate determina nația în sensul izbândirii la un nivel pozitiv acțiunea națională generală.

Toate acestea ar trebui ca alături de dorința nestrămutată a neclintiților urmași ai dacilor, geților, tracilor care de mii de ani își rânduiesc treburile pe aceste meleaguri sfinte pentru noi, dar care în ultimele decenii au cam fost pângărite de netrebnici, dându-l de pomană unor neaveniți care vor să transforme România într-o colonie fără coloană vertebrală.

Se impune - nu știu cine ar putea face asta - ca cei care s-au trezit în fruntea dregătoriilor mai importante să fie mai fermi, mai verticali și să fie mai buni, mai corecți, mai apropiați de masele populare care vrând, nevrând doresc să trăiască mai bine pe aceste meridiane dăruite de Bunul Dumnezeu nației noastre încă înainte de nașterea Domnului Iisus Hristos.

Să domine înțelepciunea, corectitudinea, dorința de a face tot ce e posibil mai prompt, mai bine în folosul tuturor românilor, nu numai celor din anumite bresle poleiți cu mulți galbeni, de nu știu ce să mai facă cu ei, obținuți supradimensionați și care nu credem că li se cuvin, întrucât diplomele de licență ale lor nu au nimic special care să determine aceste anomalii absurde care nu știm cât vor mai fi suportate de oamenii onești.

Minciuna să dispară la nivelele cele mai înalte, nepotismele să se topească în dorința generală a nației care țin la prosperitate, iar cinstea să troneze cu mândrie în fruntea noastră, în toate ramurile, domeniile sociale care să bucure deopotrivă muncitorii (masele) și aleșii acestora.

Corectitudinea, adevărul, speranța în reușita în folosul tuturor, optimismul ponderat - pozitiv să domine toate sectoarele economiei românești - cât a mai rămas din ea - în interesul general, iar impostura, hoția și jaful să rămână în cotloanele uitării noastre. Bucuria să devină o trăsătură de bază a trăirii românești, a tuturor cetățenilor indiferent de naționalitate sau profesie.

Cei ce ne conduc să dea dovadă de demnitate, seriozitate, loialitate, onestitate și putere de muncă, de sacrificiu, dacă este cazul.

Românii care au cinstea să facă parte din eșaloanele de conducere a Consiliului European să dea dovadă de seriozitate și dăruire pentru ceea ce fac în înaltele lor funcții, iar trădătorii și defăimătorii țării să fie aspru pedepsiți de cei care au aceste atribuții.

Doamne, ajută-i și pe români!

Lasă un comentariu