TÂRGU-MUREȘ - 9 BLOCURI DE LOCUINȚE, “ÎN VIZOR” PENTRU REABILITARE TERMICĂ

Distribuie pe:

Consiliul local municipal a aprobat, în cadrul ședinței din 31 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivele: “Lucrări de intervenție privind creșterea eficienței energetice la 9 blocuri de locuințe din Târgu-Mureș”, măsurile de reabilitare termică vizând, printre altele: termoizolarea pereților exteriori, a planșeului peste subsol, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea tâmplăriei exterioare la apartamente și a ușilor de la intrările principale etc.

sunt avute în vedere blocurile de locuințe de la următoarele adrese: strada Petru Dobra nr. 18, strada Aleea Cornișa nr. 8, strada Ion Buteanu numerele 19 și 22, strada Înfrățirii nr. 6-8, strada Moldovei nr. 4, strada Aleea Covasna nr. 9, strada Gh. Marinescu nr. 47-49, strada Făget nr. 34.

Potrivit normelor legale în vigoare, finanțarea lucrărilor se asigură astfel: 60% - din alocații de la bugetul de stat; 30% - din bugetul autorităților administrației publice locale, iar 10% reprezintă cota de contribuție a asociației de proprietari.

În expunerea de motive ce a stat la baza adoptării acestei decizii, se specifică faptul că lucrările la spațiile comerciale, inclusiv apartamentele cu altă destinație decât locuință, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, precum și la apartamentele cu destinația locuință aflate în proprietatea persoanelor juridice nu sunt eligibile. Pentru aceste spații, unde este cazul, se vor suporta în proporție de 100% cheltuielile aferente, calculate proporțional cu cota-parte indiviză pentru proprietatea comună și costurile vizând proprietatea individuală.

Durata de execuție a lucrărilor de intervenție variază între 3 și 6 luni.

În total, 250 de apartamente din blocurile de locuințe menționate vor beneficia de reabilitare termică, implementarea programului privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe însemnând, implicit, diminuarea costurilor cu încălzirea, dar și ameliorarea aspectului urbanistic al municipiului, apreciază reprezentanții municipalității.

Lasă un comentariu