“NU CULOAREA PIELII CONTEAZĂ...”

Distribuie pe:

Totul se petrecea într-un avion al companiei British Airways, care efectua un zbor de la Johannesburg la Londra, la destul timp după căderea apartheidului în Africa de Sud. O doamnă de vreo 50 de ani, albă, suna nervoasă după stewardesa. Aceasta vine zâmbind și, amabilă, așa cum îi cere fișa postului, întreabă cu ce o poate ajuta. Femeia agitată îi spune că a fost așezată lângă un domn de culoare și că solicită să i se dea un alt loc, pentru că ea nu acceptă să stea lângă un membru al acestei minorități respingătoare.

“Deși nu cred că mai sunt locuri libere, mă duc să verific, să văd dacă putem face ceva în acest sens”. După câteva minute se întoarce și-i spune nemulțumitei că, așa cum se aștepta, nu mai e niciun scaun liber la Clasa Economică sau la Clasa Business.

Dar a vorbit cu căpitanul aeronavei, care i-a spus că există unul la Clasa de Lux. Înainte ca femeia să deschidă gura, stewardesa continuă: “Este extrem de neobișnuit pentru compania noastră să permită unui călător cu bilet de clasa economică să stea la cea de lux. Dar, ținând cont de circumstanțe, căpitanul consideră că ar fi scandalos ca un pasager să fie obligat să stea lângă cineva atât de dezgustător”.

După care, se întoarce spre domnul de culoare și-i spune: “Stimate Domn, aș fi onorată dacă ați avea amabilitatea să vă luați bagajul de mână și să-mi permiteți să vă însoțesc până la locul dumneavoastră de la Clasa de Lux!”. Toți ceilalți călători, care până în acel moment nu știau ce să mai creadă, au izbucnit în aplauze furtunoase și urale.

Lasă un comentariu