GUVERNUL VREA SĂ TRIMITĂ MAI MULȚI PENSIONARI LA TRATAMENT BALNEAR

Distribuie pe:

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari, pentru anul 2019, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Suma alocată acestui scop este de 335.113 mii lei, din care vor fi asigurate maximum 59.622 de bilete (cu 100 mai multe decât anul trecut), repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, asigurate în unitățile de tratament balnear proprietate a CNPP, iar diferența de bilete se va asigura în urma finalizării procedurii de achiziție.

Potrivit normativului citat, numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit persoanelor beneficiare ale unor legi cu caracter reparatoriu se stabilește pin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Distribuirea biletelor se face de către CNPP prin casele teritoriale de pensii, iar persoana îndreptățită poate beneficia de un singur bilet.

Biletele vor avea durata de 16 zile, iar tratamentul balnear va fi pentru cel mult 12 zile, se mai arată în documentul supus dezbaterii publice. Pentru asigurarea unui număr cât mai mare de beneficiari, CNPP va stabili un preț maxim/bilet, iar la încheierea contractelor se va ține cont de gradul de solicitare al stațiunii și de categoria de confort oferită.

De menționat că, pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

 

Lasă un comentariu