ASASINI ÎN UMBRĂ!

Distribuie pe:

Suntem captivi într-o lume iresponsabilă, alcătuită din indivizi psihopați, degenerați, cu manifestări demențiale imprevizibile! Societatea este grav afectată prin conduita imorală, decadentă a indivizilor care o compun. “O generație de idioți”, A. Einstein.

În majoritatea gravelor accidente rutiere este invocată starea necorespunzătoare, degradarea drumurilor, dar se ignoră implicarea factorului uman, pregătirea și responsabilizarea individului din trafic, caracterizat prin agresivitate, sfidător față de semen, stresat în conducerea automobilului! Starea drumurilor poate ucide în cazuri rarisime, tot din neglijența celui de la volan. Neatenția, nerespectarea conduitei în trafic, necunoașterea semnelor de circulație sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Se înregistrează multiple evenimente tragice, urmate de victime cu invalidități majore pe viață, morți pe șoselele din România, țară care deține un record sinistru în Europa, posibil din cauza unei legislații neclare, permisive, aplicată haotic și preferențial de niște indivizi coruptibili, decidenți iresponsabili pentru funcțiile deținute.

Se importă neselectiv autoturisme second-hand cu însemnate deficiențe tehnice (rable!), neperformante, poluante și se pun în circulație mașini de produs victime, pentru care se eliberează nerestricționat avize tehnice, certificate de înmatriculare, sub protecție autorizată.

Organele de cercetare au întocmit (deschis) dosar penal pentru vătămare (ucidere) din culpă. Ce consolare?! În asemenea situații se invocă soarta și destinul, ca o sentință divină sau acceptarea fatalității. Deși expresiile, aparent, au același înțeles, ele diferă calitativ și gradual.

Soarta - este o anticipație programată din inconștiența unor indivizi umanoizi (nu merită să fie numiți oameni!), aflați în diferite funcții într-o rețea vicioasă, care dispun și favorizează obținerea avizelor în urma unor teste variate. Superficialitate!

Destinul - poate fi șpaga care trece prin mai multe buzunare, cu care se pot cumpăra “conștiințe” și se obține facil un permis de conducere auto, chiar și de un analfabet, necunoscător al semnelor de circulație sau încurcă frâna cu accelerația, daltonist, miopie accentuată, un psihopat sfidător și agresiv în trafic. Iresponsabilitate!

Soarta și destinul se îmbină într-o rețea imorală, care distruge vieți. Această combinație ar trebui destructurată cât mai urgent, printr-o cercetare amănunțită chiar la surse! Se poate implementa în practică numai printr-o legislație penală coerentă, drastică, care să permită cercetări în toate dosarele de urmărire penală care vizează accidente rutiere grave, pentru depistarea sursei colaterale cauzatoare și atragerea răspunderii penale și materiale, în solidar cu făptuitorul, citarea în instanțe a tuturor factorilor decidenți implicați în falsuri sau neconformități cu starea reală de sănătate mintală și fizică a individului implicat în evenimente rutiere majore.

Demnitarii mureșeni, “locatari” vremelnici în forurile supreme ale statului, ar putea iniția - prin comisii - un proiect de lege care să oblige anchetarea, în cazuri de accidente rutiere grave, a tuturor factorilor de decizie, cuprinși în rețeaua avizărilor neconforme, obținute de persoane fără o pregătire temeinică teoretică și practică (reexaminare?), ceea ce ar putea garanta selecții responsabile pentru acordarea permiselor auto.

P.S. Dintre demnitarii mureșeni, cel mai activ se remarcă dl. prof. Marius Pașcan, în dezbateri parlamentare, în comisii și în presă.

Alții se manifestă ca niște stropi de ploaie pe un teren arid și nefertil - politruci finanțatori - pentru partide! În concepția lor, poporul este un produs abstract, “stupid people” (S. Bucan), o masă idioată de manevră, atunci când partidul dispune!

Chiar este nevoie de schimbări în sistemul ticăloșit, suportat de aproape trei decenii, care face parte dintr-un joc perfid impus din exterior, prin impunerea unei false democrații!

 

Lasă un comentariu