PASTILĂ ÎMPOTRIVA SINGURĂTĂȚII

Distribuie pe:

Cercetători americani de la Universitatea din Chicago, citați de descopera.ro, susțin că lucrează la crearea unei pastile care ar putea reprezenta leacul împotriva singurătății.

“Cu toate că suntem mai interconectați ca oricând, grație rețelelor sociale și internetului, singurătatea e din ce în ce mai răspândită în societatea actuală, aceasta afectând atât sănătatea mentală, cât și pe cea fizică. Așa că ne-am gândit că în loc să luăm pastile pentru afecțiunile pe care singurătatea le creează, de ce nu ar exista o pastilă care să trateze direct sursa?

Singurătatea este descrisă ca fiind rezultatul unor semnale biologice, care sporesc sentimentul de vulnerabilitate în fața pericolelor și cresc, astfel, dorința de a fi conectați cu alții.

Pentru realizarea pastilei antisingurătate, vom folosi un neurosteroid, numit pregnenolon, despre care se știe că reduce simptomele tulburărilor legate de stres și reduce hipervigilența din creier, care apare atunci când o persoană este expusă amenințărilor sociale. Scopul în sine nu este ca pastila să te facă să nu te mai simți singur, ci să interfereze cu modul în care singurătatea îți afectează creierul și corpul.

Acum, suntem în stadiul de analiză a datelor și suntem optimiști că rezultatele vor arăta o percepție redusă a singurătății pentru cei care au primit neurosteroizii, în comparație cu cei care au primit un placebo.

Dacă rezultatele vor fi pozitive, vom putea dezvolta curând versiunea de tip pastilă a neurosteroidului, care ar ajuta la reducerea anxietății și efectelor negative ale singurătății.

În lume, există o adevărată epidemie de singurătate. Potrivit statisticilor, 80% dintre tinerii sub 18 ani și 40% dintre oamenii de peste 65 de ani se confruntă cu singurătatea. Aceasta poate duce la dezvoltarea unor tulburări mentale precum depresia, alcoolismul, tulburări de personalitate, dar are efecte și asupra sănătății fizice. Singurătatea poate duce la diabet, boli autoimune sau chiar la boli cardiovasculare”, afirmă oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu