DESPRE IPOCRIZIE ȘI ALTE “VIRTUȚI”... CREȘTINE

Distribuie pe:

Nu ne face nicio (dar absolut nicio) plăcere - ba, dimpotrivă - să readucem în discuție “cazul Pomohaci”, cu interminabilele emisiuni TV și “luări de poziție” în spațiul public, încât, la un moment dat, “tele-justiția” și “tele-religia” se concurau din greu pe micile ecrane, furnizând cetățenilor subiecte de interes național, aprig dezbătute, pe uliță, la aprozarul din colț, pe mijloacele de transport în comun și în alte “locații” în care se face “politica mare” și se bat câmpii, în așteptarea ajutoarelor sociale și a muncitorilor din India, care să pună mâna pe lopată, să care gunoiul din fața casei, să desfunde canalele doldora de mizerii, să rânească în grajd, să lucre în construcții etc. (La naiba, doar suntem, acuma, un fel de șefi peste “Ieuropa”, nu se face pentru ca să ne îndoim de șale, spetindu-ne pe șantier.)

Ei, și taman când credeam că a fost dat uitării, cazul revine în prim-planul atenției publice, și mai abitir: agențiile de presă, televiziunile, ziarele, feisbucurile au preluat știrea -”bombă” că dosarul penal în care fostul preot era cercetat pentru raporturi sexuale cu minori a fost clasat, întrucât faptele sunt prescrise, iar băiețeii cu care se presupune că ex-părintele s-ar fi hârjonit, în urmă cu 10 ani, sunt, acum, bărbați în toată firea. Cu toate acestea, procurorii, efectuând cercetări în cauză, ar fi găsit acasă la îndrăgitul interpret de muzici populare, o tabletă pe care acesta ar fi accesat, în repetate rânduri, site-uri pentru homosexuali, iar unii dintre audiați - ieri copii, azi bărbați - au mărturisit că, în urmă cu niște ani, rapsodul le-ar fi cerut favoruri sexuale.

Ce vuiet! Ce sfântă indignare! “Cazul” a fost repus pe rol, dezbaterile televizate au fost reluate, cu mare sârg, de data asta, “pe invers”, cum ar veni: Vai, stimați telespectatori - a zis o reporteriță, mustind de revoltă - dar site-urile alea de le-a accesat distinsul răspopit sunt de o scârboșenie înfiorătoare, mărturiile foștilor băieței - a zis o duduie mai pudică - sunt absolut de nereprodus pe micul ecran, de porcoase ce sunt, prin încăperile / paturile de la Moșuni s-au petrecut lucruri a-bo-mi-na-bi-le și, uite că procurorii îl scop basma curată pe Pomo, în loc să-l bage după gratii... Bine, a zis un avocat, dacă faptele s-au prescris, s-au prescris, ce să mai... Ce prescripție, care prescripție? - a sărit cu gura un nene comentator: acestea (faptele) sunt adevărate crime împotriva umanității, ele n-ar trebui să se prescrie nici în 10 ani, nici în vecii vecilor... (Ne-ar fi plăcut să auzim și părerea neobositei Saveta Bogdan, vajnică apărătoare a împricinatului, dar, din păcate, am fost informați că o durea burta din cauza apei de la robinet, așa că n-a putut interveni în emisiune). Și segmentul... să zicem, mai cuvios de pe internet, s-a umplut de mâhnire pe bază de clasare a dosarului.

...Dar câtă ipocrizie! Dar cât fariseism! Dar câtă sminteală! În primul rând, să ne amintim cum, în urmă cu vreun an, în vreme ce înaltele fețe ale Bisericii Ortodoxe îl mustrau pe Pomohaci, sfătuindu-l, creștinește, să se lase de prostii, preacuvioși și preacuvioase din toată țara se adunaseră buluc în fața Catedralei din Alba Iulia, cântau melodii bisericești și se rugau cu voce tare pentru “părinche”. Nu era, oare, un act de răzmeriță, de discreditare a Bisericii însăși? A credibilității, reputației și imaginii ei, de “stâlp și temelie a Adevărului”? Au nu-l întâmpinară, la ieșire, cu flori, urale și mesaje de încurajare? Acei vajnici (altminteri) pupători de icoane și adulatori de moaște nu se răzvrăteau împotriva învățăturilor spiritualității ortodoxe și a virtuților creștine? Acei “specialiști” care îl comparau cu Arsenie Boca erau doar fățarnici sau de-a dreptul căpiați?

În al doilea rând: ce dacă Pomohaci s-a uitat / se uită pe site-uri cu homosexuali? Susținerea ideilor legate de homosexualitate de către unele ONG-uri și reeducarea profesorilor, elevilor și părinților în sensul acceptării homosexualității / lesbianismului drept un comportament normal nu mai e un secret pentru nimeni. Să ne amintim rușinoasa “Strategie Națională pentru Educație Parentală 2018-2025” (postată pe site-ul Ministerului Educației și apoi retrasă, la intervenția inclusiv a Academiei Române) care prevedea înființarea (contra sumei de 295 de milioane de lei de la buget) unei rețele de “educatori parentali”, aceștia urmând să-i învețe pe copii și pe părinți că mama poate să fie bărbat, tata poate să fie femeie, ambii putând să fie, de fapt, ori bărbați, ori femei, la alegere.

În realitate, sub pretextul necesității de introducere, în programa școlară, a “educației sexuale”, ideologia de gen a devenit în România politică de stat: HG 365/2018 prevede includerea în programele școlare a unor noțiuni privind integrarea perspectivei de gen în manualele școlare, combaterea stereotipurilor de gen în rândul tinerilor, iar prin legile 174/2018 și 178/2018, promulgate în luna iulie anul trecut, dar și prin ratificarea Convenției de la Istanbul, s-a definitivat normativizarea ideologiei de gen, care anihilează feminitatea, masculinitatea, tradiția, educația în sensul mentalității românești și a transmiterii valorilor legate de familie și educație. Să nu uităm, apoi, cu câtă satisfacție a fost primit eșecul referendumului pentru redefinirea familiei și câte înjurături și-au luat susținătorii ideii că, ce să vezi, familia se bazează pe căsătoria între bărbat și femeie.

Noua “filosofie” a prins, urgent, în rândul învățăceilor: aflăm că, recent, a avut loc, la Focșani (sursa - vranceamedia.ro), Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor (în multe județe există asociații ale elevilor, structuri cu personalitate juridică, aflate în subordinea Ministerului Educației Naționale, cu acțiuni finanțate de Guvern). Iată câteva din judecățile de valoare emanate de către “școleri” în cadrul reuniunii: “Elevii au nevoie de profesori cât mai bine pregătiți, cât mai bine formați, de pedagogi foarte buni, pentru generațiile care vin și care sunt din ce în ce mai greu de controlat și de stăpânit”. (Prin urmare, comentează sursa citată, nu elevii trebuie să fie bine pregătiți, ci profesorii să se adapteze scăderii nivelului educațional și caracterial al elevilor.) “Susținem educația sexuală! Nu susținem acele declarații care susțin că educația sexuală denaturează generații”. (Nivelul scăzut de cultură al elevilor se datorează, așadar, lipsei de educație sexuală.) Despre reducerea orelor de Istorie și Geografie, “elevul-șef” peste toți elevii s-a pronunțat fără șovăială: “Noi nu privim acest aspect ca fiind cel mai important”. (Normal. De acum înainte, toate orele să fie de educație sexuală și vizionări pe tabletă.) “Să eliminăm toată corupția din sistem” - a mai zis elevul, conferința cu pricina fiind organizată și plătită chiar din banii... sistemului, adică din contribuția la buget a părinților. Și obrăzniciile s-au ținut lanț...

Dar, să nu generalizăm și să nu-i judecăm prea aspru. Vorba lui Marin Sorescu: “Bieții copii! Ce să mai învețe, mă, de la ăi mari?”

...Așa că, revenind la clasarea dosarului de care făcurăm vorbire: foarte bine că l-au clasat, dacă așa prevede legea. Rău este că mocirla morală în care ne afundăm, sub privirile galeșe ale “statului de drept”, e din ce în ce mai cleioasă și mai infectă. Pe vremea când “scandalul Pomohaci” era în toi, BOR ne promitea solemn o Adunare a Sfântului Sinod, urmând a fi hotărnicite “înăspriri privind cazurile smintitoare de corupție morală”, PF Daniel însuși, cerând iertare “tuturor credincioșilor pentru tulburarea produsă de acuzațiile aduse public unor clerici privind anumite abateri de la morala creștină” și conchizând că “îndreptarea (...) tuturor păcătoșilor, în general, necesită multă rugăciune, post, pocăință și sfătuire duhovnicească”.

Că s-o fi ținut Sinodul, că nu s-o fi ținut, oricum, situația rămâne neschimbată și dosarul păcătosului - clasat.

Preafericite, treceți, urgent, la “înăspriri”, căci, azi-mâine, o să ajungă site-urile porno materie de examen la Teologie, Doamne iartă-mă...

 

 

Lasă un comentariu