DE LUNI, DIN NOU LA GRĂDINIȚĂ ȘI LA ȘCOALĂ!

Distribuie pe:

După o săptămână de vacanță, elevii din învățământul preuniversitar și copiii de grădiniță se întorc la ore luni, când încep cursurile semestrului al doilea al anului de învățământ, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Semestrul al doilea are 16 săptămâni, desfășurate în intervalul 11 februarie - 14 iunie, următoarea vacanță, cea de primăvară, fiind programată în perioada 20 aprilie - 5 mai, iar cea de vară - între 15 iunie și 15 septembrie.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a - în data de 7 iunie.

În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situații obiective de urgență (intemperii, epidemii, calamități naturale) nu se poate face în perioada vacanțelor școlare, precizează MEN.

Reamintim că (excepție făcând clasele terminale din învățământul liceal și clasa a VIII-a), anul școlar 2018-2019 are 34 de săptămâni de cursuri, însumând 168 de zile lucrătoare.

Lasă un comentariu