EUROPARLAMENTARII PSD FAC ZID ÎN JURUL OLGUȚEI...

Distribuie pe:

Gabriela Zoană: Iohannis și-a lipit astăzi Constituția României pe tălpile pantofilor

“Iohannis a demonstrat astăzi că nu îi pasă nici de Constituția României și nici de România. Iohannis este un președinte iresponsabil prea mare pentru o Constituție a României atât de mică - deși i-ar putea intra fără probleme în buzunar, a preferat să și-o lipească pe tălpile pantofilor. Ca legiuitor constituant, încerci să prevezi anumite comportamente instituționale. Din păcate, cei care au creat Constituția României nu puteau să prevadă un comportament iresponsabil de tipul celui pe care îl adoptă acum Iohannis. Prin urmare, legea fundamentală a statului român este călcată în picioare de primul om în stat. Își permite și o face, pe cheltuiala poporului român. Ca o paranteză, Constituția României a reușit să treacă cu bine peste perioada Băsescu, atunci când unii spuneau că președintele jucător se folosea de toate subterfugiile pentru a eluda spiritul (nu și litera) Constituției. Iată că înregistrăm o premieră - perioada Iohannis, una care va rămâne de tristă amintire pentru România, o perioadă definită de blocaje instituționale și marcată de caracterul politic obtuz al locatarului de la Cotroceni. Din păcate, legile țării sunt făcute pentru a creiona comportamente normale. Nu putea Constituția, prin excepție, să prevadă ce anume poate fi făcut în cazul unor comportamente anormale ale primului om în stat”.

 

Dan Nica: Iresponsabilitatea președintelui Iohannis atinge cota de avarie!

 

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, condamnă vehement respingerea pentru a treia oară a numirii Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării de către Klaus Iohannis și atrage atenția că președintele creează precedente din ce în ce mai periculoase pentru democrația din România prin ignorarea repetată a normelor constituționale:

“Iresponsabilitatea președintelui Iohannis atinge cota de avarie. Toate acțiunile sale din ultima perioadă au mize strict electorale, intrând în conflict flagrant cu normele constituționale. În afară de a crea precedente din ce în ce mai periculoase pentru democrația din România, președintele nu a făcut nimic pentru țara noastră. A blocat constant guvernarea, ignorând temele importante ale României, fiind motivat doar de frustrările și ambițiile personale.” (...)

Liderul europarlamentarilor PSD subliniază că nu există nimic imoral în prestația Olguței Vasilescu în calitate de ministru al muncii.

“Tot ce a făcut Olguța Vasilescu a făcut-o în interesul cetățenilor, iar acest lucru nu poate fi niciodată imoral. În plus, Olguța Vasilescu a fost numită ministru în funcție cu semnătura aceluiași președinte. Toate motivele pe care le invocă în respingerea de acum puteau fi invocate și atunci. Nu le-a invocat atunci pentru că nu sunt reale. Ne este tuturor foarte clar că Iohannis și-a propus să împiedice cu orice mijloace îndeplinirea programului de guvernare al PSD. Ținta sa principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea blochează Ministerul Dezvoltării Regionale”, mai arată Nica. (sursa - agerpres.ro)

N. red. Lia Olguța Vasilescu a anunțat că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele lui Klaus Iohannis, considerând că nu există motive de nelegalitate pentru respingerea sa ca ministru, ci doar “ura personală”.

Lasă un comentariu