MISIONARII DIENIE ȘI ANDRÉ KÖTZE, DIN AFRICA DE SUD, OASPEȚI DE SEAMĂ AI ORAȘULUI NOSTRU!

Distribuie pe:

În noul și frumosul sediu al Bisericii evanghelice de orientare charismatică Noul Legământ, cu același decor și recuzită ca și cel din Elveția, de la Bilten, lângă Zürich, unde am asistat la conferința de iarnă doi ani consecutiv, ca și la Timișoara, au fost invitați să conferențieze cam despre aceleași teme, soții Dienie și André Kötze, cu origini olandeze, germane și franceze, despre care am aflat în privat, surprinsă de aspectul lor. Sunt albi, blonzi, cu ochi albaștri, fapt neobișnuit la locuitorii continentului negru. Născuți în Africa de Sud, într-o fostă colonie britanică, arătând ca europenii, ei trec de a generație a primilor colonizatori. A fost extrem de interesant să aflăm despre istoria aceasta de la persoane direct implicate. Invitați de ospitalierii pastori Mia și Adi Pop, s-au declarat foarte onorați să se afle în orașul și în țara noastră.

André Kötze a vorbit despre ceea ce înseamnă Împărăția lui Dumnezeu - biserica din noi, nu cea la care mergem să slujim, despre iubirea lui Iisus, principiile pe care El ni le-a lăsat împreună cu cheile Împărăției (din Matei, 18). Împărăția nu e o religie, ci o țară! Comparându-i pe cei care au colonizat Africa, adică stră-străbunicii lor, așa e și cu Dumnezeu, care colonizează prin Împărăția lui felul nostru de a ne schimba modul de gândire. Dând exemplul Reginei Angliei: în Marea Britanie toată lumea bea ceai, conduce pe stânga șoselei, mănâncă maioneză și sandwichuri cu castraveți, fiindcă așa îi place Reginei, iar în Africa toți misionarii ei trebuie să aibă cravată și costum, nasturi închiși până la gât, în ciuda căldurii insuportabile.

Africa este o imensă fostă colonie: britanică, olandeză, germană și franceză. Deci o colonie a unei Împărății face la fel, precum Îi place lui Dumnezeu, adoptând limba și mentalitatea Lui, obiceiurile etc. Cerul e un loc mult mai real decât pământul! În Biblie scrie că lucrurile văzute au fost făcute din cele nevăzute, că pe pământ trebuie să fie ca în cer, fiindcă cerul a produs pământul! Dumnezeu dorea o colonie pe pământ, de aceea a spus, “Să Facem Om după Chipul și Asemănarea Noastră”, în “Geneza”. Stăpânirea - în evreiește radah, în aramaică, mamlacah, în greacă, basilia, este cea despre care e vorba în versetul “Să li se dea dreptul să împărățească peste pământ”. Dumnezeu a introdus o Împărăție, cu influența guvernamentală a unui Împărat. Iar teritoriul peste care împărățește trebuie să fie reflectat de cei colonizați de El.

Foarte original subiect, o cu totul abordare, fascinantă, a Cuvântului divin, pentru care le mulțumim și noi misionarilor din Africa de Sud, unde nu merge întâmplător de atâtea ori Madonna, și atâția alții vor să ajungă ca în adevăratul Paradis! Am avut ocazia să cunosc multe persoane care au fost acolo, și din misiunea germană din Timișoara, care este aceeași cu cea evanghelică din Târgu-Mureș. A fost realmente emoționant momentul reîntâlnirii cu exact aceeași direcție pe care am cunoscut-o la conferințele din Elveția, și același mod de abordare. Felicitări din suflet oaspeților și organizatorilor, așteptăm cu mare interes cât mai multe evenimente de acest fel!

 

Lasă un comentariu