VULNERABILITATEA OAMENILOR SĂNĂTOȘI, “BOALA LUI CALACHE”

Distribuie pe:

Boala lui Calache, bine cunoscută la români, despre care se vorbește în ultimul timp tot mai mult, este o afecțiune gravă căreia încă nu i s-a descoperit leacul, nu este trecută în tratatele de medicină și nici în vreo lucrare de specialitate, însă ca explozie se manifestă acut la mulți semeni de-ai noștri, cu precădere la unii dintre cei care ne conduc cu o poftă nejustificată și perpetuă de a trăi opulent, de obicei fără muncă, nesătui de a fura din avutul țării. Aceștia, prin ideile, rigiditatea și încăpățânarea lor, au luat-o razna și devorează cu bună știință tot ce a mai rămas din noi, vechi și nou, economie, terenuri, bugete, fabrici, păduri, lacuri, spitale și bănci. Ne-au ieșit ochii din cap de la atâția anticorpi aflați mereu la butoane, transformați în vampiri de neam și țară, care în orice moment sunt capabili să ucidă România și să ne înstrăineze glia strămoșească.

Anticorpi degenerați și nelegiuiți care au devorat cu nerușinare organismele statului, în mod special justiția, transformând legea în fărădelege și care nu se lasă în fixul, apărarea și ideile lor de a scăpa de rigorile instanțelor de judecată, până când nu ne vor distruge total, oameni și țară, dacă nu cumva acest lucru s-a și întâmplat! Ciudat este faptul că această boală, accentuată din ce în ce mai mult, continuă să facă ravagii în diverse partide politice, de natură să alarmeze serios Societatea Civilă, cu consecințe greu de prevăzut. Și dacă autoritățile legitime ale statului nu gestionează actuala criză a bolii, în mod responsabil există riscul unei catastrofe cu pierderi economice uriașe, strâns legate de extinderea acestei boli, ca de altfel și în cazul ravagiilor incomensurabile ale pestei porcine și gripei aviare!

Cu indiferență și ignoranță, de sus și până jos, cu siguranță nu se vindecă nici boala, nici evoluția ei. Nu se poate face curățenie în Societatea în care trăim tot timpul cu groază, neprevăzut și surprize urâte, în timp ce unii politicieni persistă în prostia și ipocrizia conform căreia: “Nimeni nu e mai presus decât ei”, umplând televiziunile cu tot felul de nechemați și opiniatori, bubuind minciuni de toată greața.

Simptomele specifice ale acestei maladii incredibile și al modului de lucru al acestor “betegi” sunt multe, ele se observă la lumina zilei prin decizii luate la repezeală, sistematizarea și negarea realității, mitomania, paranoia exacerbată, manifestări de autovictimizare și mormăiala ipocrită, direct sau indirect prin slugile microcefale, obsesie pentru papornițe și obediență, inconsecventă, narcisism patologic și delir de grandoare.

Cred că astfel de bolnavi, suferinzi de sindromul “Calaki”, n-o să mai ajungă să ne mai guverneze niciodată, nicidecum la funcția supremă în stat. Cei care aspiră atât de mult la aceste funcții trebuie să treacă totuși prin voturile noastre, ale românilor, iar oamenii nu cred că sunt chiar atât de orbi. Ne-am cam săturat de hoți, ne-am săturat să vedem cum țara asta se duce de râpă și nu se întreprinde nimic serios în acest sens. Să nu se mai încurajeze hoția, clientelismul, escrocheria, să nu mai fim bălăcăriți în toată Europa, în UE, din care facem parte ca oaia neagră, iar ungurii, cu un tupeu fantastic și de zile mari la noi în țară, să ne umilească și să ne tortureze psihic, să ne calce în picioare, încetul cu încetul să ne destructureze și să ne distrugă pentru că avem o țară bogată, dar cu mulți proști, fără coloană vertebrală, abuz de putere și bani.

Lasă un comentariu