MASA ROTUNDĂ A AUTONOMIEI VREA UNIVERSITATE MAGHIARĂ DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE ÎN TRANSILVANIA

Distribuie pe:

Szili Katalin, însărcinatul premierului ungar pentru activitatea de mediere, a prezidat, vinerea trecută, la Timișoara, o reuniune a așa-numitei Mese Rotunde a Autonomiei Maghiare din Transilvania.

Potrivit comunicatului remis agenției ungare de presă MTI, participanții au căzut de acord că este important ca în perioada în care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, România să adopte legi decisive, care să contribuie semnificativ la dezvoltarea comunității maghiare, printre acestea numărându-se înființarea, în Transilvania, a unei universități maghiare de medicină și farmacie.

La următoarele întâlniri ale Mesei Rotunde a Autonomiei Maghiare vor fi abordate propuneri privind Legea minorităților, o lege care, potrivit participanților, stagnează de peste un deceniu în Parlamentul României, urmând să se ajungă la o poziție comună cu privire la subiect.

Comunicatul a fost semnat de către vicepreședintele executiv al UDMR, Székely István, președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania (CNMT), Sándor Krisztina, președintele executiv al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Tibor T. Toró și de către Szili Katalin, însărcinatul prim-ministrului Ungariei, informează sursa citată.

Lasă un comentariu