EDIȚIA A V-A A TABEREI DE PICTURĂ DE LA REGHIN

Distribuie pe:

În perioada 4-8 februarie, la Reghin, s-a desfășurat tabăra națională de pictură. Vernisajul expoziției, cu lucrările realizate în această a V-a ediție consecutivă a Taberei Naționale de Pictură Vasile Gliga, Reghin, a avut loc vineri, 8 februarie 2019.

În anul acesta, 19 artiști plastici: Reman Melinda, Naste Marcel, Costinaș Elena, Mera Maria, Kellner Csaba, Galat Nicolae, Barabás Iosi, Hejas Corina, toți din Reghin, Benkõ István, Rusu Ioan, Sermășan Dorina, Dobroiu Maria, Demeter Magdalena din Târgu-Mureș, Orbán Ferencz - Sângeorgiu de Mureș, Cacoveanu Victor, Cacoveanu Eugenia, Bardi Natalia - Aiud, jud. Alba, Petruț Rusalina - Lunca Bradului și Luca Camelia - Constanța. Lor li s-au mai alăturat 6 copii din Reghin și Lunca Bradului: Gliga Bianca, Clinceag Amalia, Clinceag Daniela, Varodi Yza, Naste Loredana și Naste Alexandra.

Organizatorii acestui eveniment au fost familia Gliga Vasile, Casa Municipală de Cultură “Dr. Eugen Nicoară” Reghin, Asociația Artiștilor Plastici din Târgu-Mureș și Asociația Culturală “Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș. Gazda taberei de pictură, și în această ediție, a fost familia Vasile Gliga, administratorul taberei a fost Eugenia Demeter, Marcel Naste a fost director de tabără, iar Ilarie Gheorghe Opriș, președinte de onoare a A.A.P.M., coordonator. La vernisajul expoziției au rostit alocuțiuni Marcel Naste, Ilarie Gheorghe Opriș, Alexandru Cîmpean, vicepreședintele C.J. Mureș, Czirjék Lajos, președintele A.A.P.M, Ioan Conțiu, directorul Casei de Cultură Reghin, și Constantin Bogoșel, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, apoi și câțiva dintre pictorii participanți la această ediție a taberei de pictură de la Reghin. Să precizăm că lucrările realizate în tabără vor fi expuse la Casa de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin, iar vernisajul va avea loc miercuri, 13 februarie a.c., de la ora 13. Aceeași expoziție va fi adusă și la Galeria “Unirea” a Asociației Artiștilor Plastici Mureș din Târgu-Mureș, la o dată ce urmează a fi stabilită.

Lasă un comentariu