EVENIMENT MULTIPLICATOR PENTRU PROIECTUL ERASMUS+ YOWOMO 2.0

Distribuie pe:

În data de 8 februarie 2019, ora 17.00, în Sala de conferințe a Pensiunii Tempo s-a ținut Evenimentul Multiplicator al proiectului YOWOMO 2.0, Train intitulat “Sunt pregătit pentru secolul 21”, care s-a adresat deopotrivă profesorilor, lucrătorilor cu tineretul, părinților, precum și tinerilor. Au fost prezenți 30 de participanți din comunitatea mureșeană.

Evenimentul a fost organizat de Fundația “Professional”, Centrul de limbi moderne, organizație non-profit înființată în 1998, în vederea promovării calității în educație, cu deosebire prin învățarea limbilor străine și prin implicarea în proiecte europene. “Professional” este o organizație aprobată și acreditată de Ministerul Educației pentru Secțiunea “Educație Continuă” (Ord. nr. 333/04.02.2000), membră în Consiliul Director al QUEST (Asociația Română pentru Servicii Lingvistice de Calitate) care face parte din EAQUALS (Asociația Europeană pentru Servicii Lingvistice de Calitate). Este, de asemenea, membră a unei prestigioase organizații cu sediul în Marea Britanie, ACWW (Associated Country Women of the World), Asociația Internațională a Femeilor din Mediul Rural, care susține demnitatea umană și bunăstarea femeilor, inclusiv a persoanelor strămutate, a refugiaților și a copiilor.

Această fundație este administrată de doamna Angela Cotoară, profesoară de limba engleză, care pregătește cu succes tinerii pentru examenele cu certificare Cambridge (rezultatele majorității candidaților sunt cu punctaje care le conferă dreptul de a primi cel mai înalt nivel C1 (Proficiency). În paralel, doamna profesoară Angela Cotoară coordonează proiecte europene (20 de proiecte până în prezent), din care face parte și proiectul YOWOMO 2.0, componenta VET (vocațională) “Educație și formare profesională pentru muncă în domeniul tineretului în epoca telefoanelor inteligente și a rețelelor sociale” (2016-2019). Utilizarea tehnologiei digitale va permite muncii didactice a profesorilor și a lucrătorilor cu tinerii să devină jucători în procesul de digitalizare al Europei, ceea ce va mări incluziunea digitală, coeziunea comunității și cetățenia digitală.

Evenimentul a început cu telefoanele inteligente ale participanților, conectate la un chestionar Kahoot interactiv (o platformă bazată pe jocuri educative), activitate susținută de Daria Petca, elevă la Colegiul Național “Unirea”, cursantă la “Professional” și candidată acceptată la prestigioasa instituție din Marea Britanie “Imperial College London”. Apoi Ruxandra Moldovan și Sandra Schwartz (ambele eleve la Colegiul Național “Al. Papiu Ilarian” și cursante “Professional”) au susținut un joc de rol care urma să arate cum unii tineri folosesc mesajele pe telefoanele inteligente în exces, uitând că de fapt stau față în față.

A urmat prezentarea rezultatelor proiectului YOWOMO 2.0: un curs pentru educatori și tineri, în românește on-line http://yowomo.ro, un curs pentru formatori și un MOOC (un curs care poate fi urmat on-line de oricine cu condiția să știe engleză) pe platforma http://eliademy.com. Aceste rezultate pot fi folosite, transferate, modificate după cum dorește fiecare (fiind libere de orice licență) pentru a dezvolta abilitățile necesare secolului 21.

Lasă un comentariu