SPERANȚA DE VIAȚĂ A OMULUI SE OPREȘTE LA... 125 DE ANI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din New York, citați de descopera.ro, susțin că știu care este limita de vârstă până la care oamenii pot trăi în zilele noastre.

“Studiul nostru a fost de o amploare fără precedent, în care am analizat date demografice din 41 de țări de pe întreg globul, scopul fiind să înțelegem factorii care influențează longevitatea.

Deși în ultimul secol, speranța de viață a oamenilor a crescut foarte mult, datorită progresului medicinei, în prezent, aceasta nu mai crește. Cel mai longeviv om din lume, despre care știm oficial, a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit la vârsta de 122 de ani.

Ceea ce am vrut noi să știm a fost dacă există o vârsta maximă, o limită, dincolo de care organismul uman nu mai poate rezista, iar această vârstă este, în prezent, de 125 de ani.

Indiferent de gene și de stilul sănătos de viață, aceasta pare să fie speranța maximă de viață a unui om, dincolo de care nimeni nu poate trece. Moartea de bătrânețe nu survine din cauza unor boli, ci în urma proceselor naturale, iminente, de degradare pe care le suferă trupul.

În concluzie, indiferent dacă vom găsi leacul pentru unele boli considerate acum incurabile, această degenerare este imposibil de oprit.

În cazul oamenilor cu vârsta de peste 105 ani, progresul făcut este unul destul de mic, ceea ce sugerează că ne apropiem de limita vieții umane. Pentru prima oară în istorie, am reușit să aflăm ceea ce pare a fi vârsta maximă, de circa 115 ani. Este aproape imposibil să treci de ea, ai nevoie de cam 10.000 de lumi ca a noastră ca să dai de un individ care să trăiască până la 125 de ani, deci aceasta este o posibilitate foarte, foarte mică.

Desigur, speranța de viață în multe țări a crescut semnificativ, datorită evoluției sistemului de sănătate, dezvoltării vaccinurilor și a tratamentelor inovatoare contra bolilor de inimă sau a cancerului. Însă, noi am demonstrat existența unei încetiniri a creșterii speranței de viață în cazul centenarilor și faptul că vârsta maximă a atins o limită (115 ani) în ultimele două decenii.

Studiul mai arată că oamenii cu vârste de peste 100 de ani nu mai înregistrează progrese, indiferent de anul în care s-au născut.

Cercetări anterioare realizate pe centenari au arătat că stilul de viață joacă un rol mai important decât materialul genetic în ceea ce privește longevitatea, însă situația se schimbă în cazul persoanelor care trăiesc până la vârsta de 110 ani sau mai mult, în cazul cărora genele sunt foarte importante”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu