LIA OLGUȚA VASILESCU NU MAI VREA SĂ FIE MINISTRU!

Distribuie pe:

“Marți (12 februarie 2019 - n.a.), în urma unei discuții cu liderul PSD, Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absența din Guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deține Președinția UE.

Nu am făcut o miză personal din accederea într-o funcție guvernamentală. Sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală, în mandatul de primar, sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională, în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.

Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la sută din voturi, și îmi voi respecta promisiunile făcute în campania electorală alegătorilor mei.

Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx, care m-au votat în unanimitate pentru aceste demnități și, în special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim-ministru Viorica Dancilă, care m-a propus și cu care, într-o formulă sau alta, voi colabora și în continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat în campania electorală din 2016.

Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României, prin încălcarea repetată a legilor și a Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe contul personal de Facebook.

Reamintim că președintele României, Klaus Iohannis, a respins, pentru a patra oară, propunerea de numire a Liei Olguța Vasilescu în fruntea Minsterului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, printre motive numărându-se că aceasta nu are pregătirea de specialitate necesară, în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă și faptul că a promovat un cadru lipsit de transparență în relația cu societatea civilă.

Lasă un comentariu